Dracula este unul dintre “ambasadorii” României în străinătate, legendele despre el fascinând lumea întreagă. Mitul lui Dracula nu doar că atrage numeroși turiști în țara noastră în fiecare an, dar a dus și la apariția unor filme sau jocuri video. Cele mai populare jocuri video cu acest personaj sunt Van Helsing și Nosferatu, dar și slotul Dracula, lansat de NetEnt în aprilie 2015. Este unul dintre cele mai accesate jocuri lansate de NetEnt, cu o grafică impresionantă, efecte audio, runde gratuite și câștiguri surpriză datorită Funcției Liliac. Poți încerca slotul la Vlad Casino, unul dintre cei mai populari operatori licențiați de ONJN în România.
Pentru că legenda lui Dracula este atât de populară în continuare, vă prezentăm 5 lucruri mai puțin știute:
1. Legenda lui Dracula a fost inspirată de un coșmar
Se știe că intreaga legendă a lui Dracula a pornit de la o carte scrisă de irlandezul Bram Stoker, în 1889. Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, iar biograful Harry Ludlam susține că întreaga poveste a cărții a pornit de la un coșmar. Potrivit acestuia, Stoker a creat povestea după ce a visat “un rege al vampirilor care se ridică din mormânt”.
2. Castelul lui Dracula ar fi fost inspirat, de fapt, după unul din Scoția
Când vine vorba despre castelul lui Dracula, automat ne ducem cu gândul la castelul de la Bran. Legenda spune chiar că Dracula ar fi locuit acolo. Totuși, nu există nicio dovadă istorică asupra acestui lucru. Dimpotrivă, se crede că, în realitate, Castelul Slains din Scoția ar fi fost o sursă de inspirație și model pentru casa lui Dracula. Bram Stoker a petrecut multe veri în Golful Cruden și era obișnuit cu acest așezământ. De fapt, nici asemănarea dintre Dracula și Vlad Țepeș nu stă în picioare, ținând cont că fostul domnitor nu a locuit niciodată la Castelul Bran.
3. Dracula, inspirat de seful lui Bram Stoker?
Timp de 30 de ani, șeful scriitorului irlandez Bram Stoker a fost Henry Irving, un actor și patron al unui teatru din Londra. Stoker era managerul sau, agent de presă și secretar. Iar unii critici literari susțin chiar că Henry Irving a fost sursa de inspirație în crearea personajului Dracula. Penelope Mesic a scris în Chicago Tribune că Stoker a luat caracterul lui Irving și l-a transformat în Dracula.
4. Dracula ar fi putut avea alt nume
Romanul lui Bram Stoker s-a numit Dracula, dar în primă fază scriitorul irlandez avea alte planuri. Tocmai de aceea, în schițele sale romanul purtase în prima faza denumirea “Nemuritorul”. Ulterior, Bram Stoker a schimbat denumirea și romanul a apărut pe piață cu numele Dracula.
5. Bram Stoker nu s-a îmbogățit în urma cărții Dracula
Având în vedere popularitatea de care legenda lui Dracula se bucură, ai putea crede că Bram Stoker a avut multe de câștigat după ce a scris acest roman. Lucrurile nu stau însă deloc așa. Cărțile sale s-au vândut foarte prost, iar Stoker a adus o viață marcată de sărăcie. Spre finalul vieții, el a cerut chiar un ajutor din partea Fondului literar regal. Povestea lui Dracula a început să devina faimoasă abia după ce au apărut primele filme pe acest subiect.