După ce pandemia a început să ia amploare cu apariția sutelor de cazuri zilnice, Comitetul pentru Situații de urgență care funcționează la Cluj a considerat că ar fi benefică închirierea unui spital de rezervă, astfel încât să facă față tuturor pacienților infectați. Având în vedere scăderea numărului celor infectați cu COVID-19, în cursul zilei de mâine, Comitetul respectiv se va pronunța cu privire la continuarea sau renunțarea contractului de închiriere cu clinica privată Polaris.
„Comitetul pentru Situații de Urgență care funcționează la Cluj, a decis la un moment dat că avem nevoie de un spital de rezervă care să poată ajuta în cazul în care numărul de îmbolnăviri ar fi crescut dincolo de capacitatea spitalelor de stat. În acel moment, Consiliul Județean a fost de acord să închirieze contracost un spital care să devină o secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase. Între timp, numărul bolnavilor a scăzut și nu mai este nevoie de un nou spital încât să fie extins cu o altă secție. Mâine se va pronunța Comitetul pentru Situații de Urgență cu privire la nevoia de a continua închirierea, pentru că noi nu am plătit nici măcar o lună.
Nu se mai justifică în mod economic și din punct de vedere al oportunității să închiriem un spital privat. Repet, noi nu am plătit încă niciun ban celor de la Polaris pentru că am lăsat o perioadă de două săptămâni, timp în care am observat cum a evoluat numărul cazurilor celor bolnavi. În momentul în care numărul ar fi crescut și am fi avut nevoie de acest spital, abia atunci Consiliul Județean ar fi plătit chiria”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.