„Faceți bine și redeschideți restaurantele”, au strigat astăzi bucătarii în Piața Unirii. Mai mulți bucătari din Cluj-Napoca s-au adunat astăzi, 16 iunie, în Piața Unirii cerând redeschiderea urgenta a restaurantele și a sălilor de evenimente pentru a nu lăsa 200-30.000 de mii de oameni șomeri.
Paul Siserman, chef și antreprenor clujean, susține că nu se oprește din a lupta pentru domeniul în care activează. Din păcate, în Cluj-Napoca restaurantele se închid pe capete. Dacă până acum știam că Bujole și Cabinet de vin&Cocotte și Sinaia sunt de vânzare, se pare că și Marty și Livada sunt cu mari probleme.
„Am fost în jur de 30 de persoane. Ne-am adunat, am vorbit între noi, nu am vrut să facem tam tam. Atâta timp cât voi ați deschis jocurile de noroc nu deschideți restaurantele? Dacă în 2-3 săptămâni nu redeschideți restaurantele o să se creeze un blocaj financiar foarte mare. Dacă continuă această situație și restaurantele nu pot să deschidă pentru a-și plăti chiriile o să fie necvoiți să închidă. În Cluj sunt probleme mari. După partea din front, adică restaurantele, uremază distribuitorii de materie primă, furnizorii de consumabile, s.a.m.d. Se crează un cerc vicios din care o să ieșim șifonați rău de tot”, declară pentru Servus Cluj, Paul Siserman.