Deși golful nu este un sport obișnuit pentru români, există pasionați care atunci când pun mâna pe crosă se realxează. Dar fiindcă nici teren pentru a juca nu prea există în țara noastră, clujeanul Vlad Florea a creat conceptul InTo Golf, primul simulator de golf din Cluj-Napoca. În viața de zi cu zi este manager într-o companie de telecomunicații, dar pasiunea pentru acest sport era prea puternică pentru a o ignora. Cu ajutorul acestui simulator, orice amator sau profesionist poate să exerseze mișcprile normale de golf, pe terenuri celebre din lume, cu ajutorul tehnologiei radar și a simulatorului video proiectat pe un ecran de impact. Înainte de toate însă, InToGolf este un loc de relaxare.
”Ne propunem să dezvoltam ideea de club, de comunitate, fie că ele se dezvoltă în jurul unui club de whisky, vin, cafea sau în jurul unor pasiuni cum ar fi un fan club de golf, Formula 1, snooker, rugby sau tenis. La InTo GOLF vom avea evenimente care se adresează celor care își doresc să participe la o degustare de vin, de whisky, de cafea sau celor care își doresc să cunoască alți pasionați. Vom avea Live toate transmisiunile evenimentelor sportive enumerate mai sus”, spune Vlad, care a investit în acest conpcet împreună cu un prieten din București, îndrăgostit iremediabil de Cluj.
Practic, așa a pornit toată ideea. De la un club de whisky unde lumea să se întâlncească și să socializeze. Apoi, a apărut și ideea de tehnologie, care ulterior a dus și la apariția motto-ului ”Great Time. Great drinks. Great golf.” Dar ca să înțelegeți mai bine cum funcționează acest simulator, îl lăsăm pe Vlad să explice: ”Folosim tehnologia Flightscope, prima companie la nivel mondial care a folosit tehnologie radar Doppler, adaptată din tehnica militară de analiză a traiectoriei proiectilelor pentru utilizarea de către producatorii de crose. În timp, această tehnologie a fost dezvoltată și este acum folosită pentru urmărirea cu acuratețe a loviturilor de golf, oferind cel mai exact rezultat măsurat dintre toate tehnologiile existente în piața simulatoarelor de golf. Pe partea de simulator, avem două soft-uri pe care le utilizam. Unul este Flightscope Academy Software, care include multiple forme de interpretare a datelor captate de radar în timpul loviturilor și care este un instrument de învățare sau perfecționare excelentă pentru cei care își doresc să practice jocul de golf. Cel de-al doilea soft se numește E6 TruGolf și oferă posibilitatea jucătorilor de a juca runde de golf pe terenuri celebre la nivel mondial, design-ul lor fiind similar cu terenurile reale. Pentru loviturile de apropiere, putting, folosim un sistem care este cel mai apreciat la nivel mondial ca fiind un excelent instrument de antrenament, mochetele speciale Well Putt, cu ajutorul cărora jucătorii își pot îmbunătăți tehnica și modul de lovire al mingilor în apropierea găurii”.
Iar pentru ca relaxarea să fie completă, conceptul dispune de un bar, spațiu pentru luat masa, posibilitatea de catering, delivery, vestiar, WiFi și locuri de parcare. Pentru cei aflați la prima experiență în golf, se asigură echipament gratuit și inițiere în golf. În plus, se pot solicita și lecții de golf asigurate de un antrenor profesionist de golf și care are rezultate extraordinare cu grupe de copii, cu premii chiar la nivel internațional.
În județul Cluj mai există două terenuri de golf a câte 9 trasee fiecare, un driving range pentru antrenament, dar și cea mai performantă academie de golf din Romania – GolfLab Academy. Totuși, locația InToGolf are un avantaj major: ”Noi rezolvăm cea mai mare problemă a golferilor, venirea iernii, când ocaziile de a juca sunt foarte rare. De asemenea, ne așteptăm ca jucătorii să vină pentru o rundă de golf după masă, când lumina dispare, în zilele cu vreme urâtă sau când timpul nu le permite să ajungă pe teren să joace. Considerăm că folosirea tehnologiei, într-un mediu plăcut, împreună cu sportul va fi atractiv și pentru publicul tânăr și foarte tânăr, și care odată ce va încerca această nouă experiență își va dori să o încerce și pe terenurile de golf din Cluj”, mai spune Vlad.
Locația este deschisă în fiecare zi, în intervalul orar 10:00 – 22:00. Pețurile încep de la 52 de lei o rundă de golf pentru membri, iar o oră la simulator începe de la 84 de lei, respectiv 14 lei/ persoană dacă este împărțită în număr de 6 jucatori.