În urma unei ședințe care a avut loc în cadrul Consiliului Județean Cluj s-a stabilit reducerea numărului membrilor Comisiei de Urbanism. Dacă în trecut existau peste 40 de specialiști care erau coordonați de arhitectul șef, Claudiu Salanță, de acum înainte vor fi doar 9.
În primă fază, proiectul viza experți de la mai multe instituții, unele având chiar dreptul la trei propuneri plus interimari. La finalul ședinței Consiliului Județean, lista a fost redusă astfel încât să facă parte câte un specialist din următoarele instituții: Ordinul Arhitecților, Registrul Urbaniștilor, Facultatea de Construcții, Asociația Peisagiștilor, Facultatea de Geografie, Institutul Patrimoniului, Asociația Profesională a Urbaniștilor, plus o propunere din partea arhitectului șef.
Din următoarea comisie de urbanism vor face parte: Cornelia Trocaru, Radu Spânu, Vasile Fărcaș, Octav Olănescu, Titus Cristian Man, Vlad Negru, Ana Horhat și Sabina Leopa.
Alin Tișe a transmis că va cere Guvernului să modifice legislația astfel încât să nu mai fie nevoiți președinții Consiliilor Județene să fie responsabili cu privire la aceste comisii: “Conform legislației, eu răspund în instanță chiar dacă nu iau parte la decizie sau uneori arhitectul șef. Această comisie nu semnează niciun act, dar părerile ei stau la baza fundamentării deciziei arhitectuui șef. Este o anomalie să îți asumi ceva la care nu participi”, a explicat președintele Consiliului Județean Cluj.
1 comentariu
Clujul ca insulă cu aberații imobiliare multe ilegale confirmate are nevoie de parchete necorupte, nu de comisii interpuse ca denumiri și atribuții paravan, căci de răspunderea penală în instațe ce nu sunt feude politice, nu mai scapă nimeni mai ales când participi ?