Cum văd părinții propunerea vicepremierul Kelemen Hunor privind o diferenţiere a alocaţiilor? „A oferi alocații discriminatorii nu este o solutie”

by Oana Spiru

Creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie 2022. Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a propus în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor.

„Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a afirmat Kelemen Hunor.

Cristina Grigore, directorul Fundației Părinți din România, spune că o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii este o propunere discriminatorie.

„Sunt parinti care folosesc banii din alocatii pentru propriile vicii, iar copiii sunt neglijati si uneori, abuzati. Am recomandat de nenumarate ori, masuri eficiente pt a ajuta copiii vulnerabili: vouchere pt mancare, imbracaminte, incaltaminte, produse de igiena, nu bani. Nimeni, niciun asistent social nu verifica real ce se intampla cu banii pentru copii, care sunt conditiile de trai, sau masuri de protectie a minorului neglijat sau abuzat. A oferi alocatii discriminatorii, nu este o solutie”, declară Cristina Grigore pentru Servus, Cluj!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza