Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Trei surori de A.P. Cehov, variantă scenică de Răzvan Mureșan după traducerile semnate de Elisabeta Pop și de Raluca Rădulescu. Premiera va avea loc vineri, 24 septembrie 2021, în sala mare, de la ora 19:00, cu Alexandra Tarce în rolul Irinei. Următoarea reprezentație, marți, 28 septembrie, o va avea pe actrița Diana Buluga în rolul surorii celei mici, Irina.
Regia: Răzvan Mureșan
Scenografia: Ilona Alyamani Lőrincz
Intervenții coregrafice: Enikő Győrgyjakab
Asistență de regie: Anda Drăgan
Lighting design: Jenel Moldovan şi Mădălina Mânzat
Distribuția:
Olga: Irina Wintze
Mașa: Sânziana Tarța
Irina: Alexandra Tarce, Diana Buluga
Andrei: Matei Rotaru
Natalia Ivanovna: Anca Hanu
Kulâghin: Cristian Grosu
Verșinin: Cosmin Stănilă
Tuzenbach: Miron Maxim
Solionâi: Adrian Cucu
Cebutâkin: Radu Lărgeanu
Fedotik: Radu Dogaru
Rode: Ruslan Bârlea
Soția lui Verșinin: Diana Buluga, Alexandra Tarce
Ferapont: Petre Băcioiu
Anfisa: Adriana Băilescu
Trei surori, deși una dintre cele mai faimoase piese cehoviene, este pentru prima oară montată pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca. La 120 de ani de la premiera din Moscova, Răzvan Mureșan și trupa clujeană reactualizeză povestea celor trei fete de general (Olga, Mașa și Irina) care visează la fericirea imposibilă, proiectând și amânând la nesfârșit dorința plecării din provincie spre marele oraș, în capitala Rusiei în care s-au născut. Dacă în secolul XIX barierele erau de ordin geografic, tehnic, social, și nu doar psihologic, în zilele noastre, imposibilitatea realizării unor dorințe de împlinire personală țin de cele mai multe ori de blocaje psihologice care, în fond, sunt profund umane și constante de-a lungul istoriei omenirii.
Ce ne împiedică astăzi să facem pașii necesari pentru a recunoaște fericirea, ce ne împiedică astăzi să avem curajul să lăsăm în spate alegerile greșite sau să ne schimbăm opțiunile, să ne dăm noi nouă înșine mijloacele de a merge, cu optimism, mai departe? Întrebări rămase deschise, de care se lovesc în spectacol personajele cehoviene ca de pereții transparenți ai vivariului în care sunt închise.
În condiţiile în care în municipiul Cluj-Napoca a fost depăşit pragul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 3/1000, spectacolele se desfăşoară cu ocuparea a cel mult 50% din capacitatea sălii, iar accesul este permis doar persoanelor care deţin certificatul digital UE privind COVID-19.
Teatrul Național Cluj-Napoca va lua toate măsurile impuse de lege pentru siguranța, sănătatea şi confortul spectatorilor, al actorilor, al personalului tehnic şi administrativ. Mai multe detalii pe: https://www.teatrulnationalcluj.ro.
Recomandăm achiziţionarea biletelor online, pe platforma Bilete.ro, şi plata cu cardul în Agenţia de bilete.