Deputatul Adrian Dohotaru: „Nu vrem ‘pornhub’ urbanistic la Cluj”

by admin

Turnul de 40 de etaje proiectat de Adrian Iancu, fost arhitect-șef al orașului, decan al Facultății de Arhitectură și membru al Comisiei de urbanism a Primăriei, e un „pornhub” urbanistic, în opinia deputatului clujean Adrian Dohotaru.

Acesta a remis un comunicat de presă în care atrage atenția că proiectul în cauză „ fost prezentat ca un proiect grandios, fălos, dar e grotesc ca dimensiune, va conduce la trafic auto și mai sufocant și va sluți peisajul urban, plus că va bloca priveliștea către Pădurea Hoia”.

Am trimis mai multe observații Comisiei de urbanism, printre care: 1. Proiectul de turn și mall trebuie reconfigurat astfel încât să nu afecteze silueta urbană a orașului. 2. Proiectul să propună un nou parc la Someș, pe teren privat, care să se conecteze cu pista de biciclete pe care am cerut-o guvernului între Florești și Cluj. Primăria induce în eroare în dezbaterile publice. A refuzat ca zona aceasta, unde e și ștrandul Sun, să fie realizat aquaparkul, unde spuneam noi că ar merge mai bine decât în parcul Est. Au refuzat pe motiv că există stâlpi de înaltă tensiune. Dar un turn de 40 de etaje nu afectează stâlpii, nu-i așa?! Asta arată cât de sincer se poate discuta la primărie pe politici de urbanism. Emil Boc a preluat timesnewroman un slogan de la protestele din stradă, pe care îl repetă de fiecare dată când ne întâlnim: „Oraș pentru oameni, nu pentru profit”. De fapt, e un limbaj newspeak, orwellian, prin care încearcă să neutralizeze opoziția, căci adevăratul mesaj, în cel mai scump oraș din țară este: „Oraș pentru profit, nu pentru oameni”. Turnul vine după altă construcție complet greșită, turnul de 25 de etaje din Mănăștur. În ritmul acesta, vor urma altele care vor sufoca orașul”, spune deputatul.

Acesta susține că a înaintat Comisiei de Urbanism observațiile sale cu privire la turnul de 40 de etaje și un nou mall la Cluj.

„Ideea Asociației SOS Cluj este de a ne folosi de această situație excepțională pentru Cluj pentru a înainta cu proiectul de a lega Clujul de Florești printr-o alternativă verde (pietonală și ciclistă), departe de ‘infernul’ traficului auto”, a continuat Dohotaru.

De asemenea, acesta propune ca „suprafețele mari orizontale ale acoperișurilor să fie verzi (înierbate, cu grădini), astfel încât să nu afecteze negativ temperatura insulelor de căldură, să preia separat de canalizare apele pluviale și să contribuie la împrospătarea aerului din Cluj”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza