Prim-ministrul Nicolae Ciucă susține exemplul noii strategii de decarbonizare a Transgaz ca bună practică pentru tranziția către o economie verde. Strategia respectivă a fost realizată în baza acordului consultativ cu Banca EUropeană de Investiții.
”Felicit pe toți cei implicați în pregătirea semnării acestui acord între Banca Europeană de Investiții și Compania Națională Transgaz pentru dezvoltarea strategiei de decarbonizare. Este o abordare care este în concordanță cu obiectivele și nivelul de ambiție al Guvernul pentru tranziția la o economie verde. Este foarte important pentru mine să subliniez că acesta este un exemplu de bună practică și încurajez toate instituțiile, toate companiile să urmeze acest exemplu.Practic, prin această abordare, îndeplinim și obiectivele pe care ni le-am asumat în cadrul PNRR [Planul Național de Recuperare și Reziliență], astfel încât să putem menține acest echilibru între reforme și investiții și, în sfârșit, să facem această tranziție către economia verde.” a declarat premierul Nicolae Ciucă.
Potrivit acestuia, în afara acestui în acord în domeniul energetic, Banca Europeană de Investiții va oferi sprijin pentru consolidarea infrastructurii din domeniul sănătății și pentru numeroase proiecte coordonate de Ministrul Educației cu scopul sprijinirii învățământului universitar din România.
”Astăzi am discutat cu vicepreședintele BEI Christian Kettel Thomsen, trecând în revistă câteva dintre proiectele în care a fost implicată Banca Europeană de Investiții. În ceea ce privește proiectele de construcție a infrastructurii spitalicești, am discutat despre cele trei spitale și împreună ne angajăm astfel. ca aceste proiecte sa poata fi demarate cat mai repede.De asemenea, sprijinul pe care Banca Europeana de Investitii l-a acordat Ministerului Educatiei, finantand o serie intreaga de proiecte in universitatile romanesti.Si, bineinteles, sprijin pentru tinerii cu venituri mici. Este o experiență care ne dă încredere că putem continua aici să identificăm oportunitățile create de situația de securitate în care ne aflăm, cu specificul țărilor de frontieră ale Ucrainei și, bineînțeles,celelalte oportunități prin care căutăm să ne asigurăm sursele de energie și independența energetică față de Rusia.” a mai adăugat Șeful executivului.
La semnarea acordului dintre vicepreședintele BEI, Christian Kettel Thomsen și CEO-ul Transgaz, Ion Sterian au luat parte și ministrul Finanțelor, Adrian Caciu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și secretarul general al Executivului, Marian Neacsu.
1 comentariu
Poate decarbonizati/deburuienati si pilele angajate la aceasta institutie suprasaturata de militieni si securisti..care taie frunza la caini….pe salarii astronomice plus pensiile de la stat…..