Accidentele de trotinetă au sporit în ultimii ani! De douăzeci de ori mai multe cazuri în ultimii 4 ani

by Christian Suciu

Accidentele de circulație ce implică trotinetele au crescut de mai bine de douăzeci de ori din 2018 încoace potrivit reprezentanților UNSAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România) iar deși acest mijloc de transport devine unul tot mai popular și numărul persoanelor ce se pun în pericol prin întrebuințarea acestuia. Peste 190 de accidente grave ce implică tronitete s-au desfășurat în țară iar 13 persoane și-au pierdut viața în urma acestora iar 200 de persoane au fost grav rănite, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române.

Cauza principală a accidentelor o reprezintă neglijența conducătorilor prin greșelile pe care aceștia le iau în timpul deplasării iar din acest motiv Președintele UNSAR a ridicat un semnal de alarmă pentru conducătorii acestor autovehicule pe care îi îndeamnă să circule cu atenție respectând reglementările legate de circulația autovehiculelor și acordarea priorității dar și cele ce privesc adaptarea vitezei la condițiile de drum.

” Trotineta electrică a devenit în ultimii ani un mijloc de transport din ce în ce mai popular, datorită avantajelor pe care le oferă. Datele ne arată însă că trebuie să fim atenţi la riscurile pe care ni le asumăm atunci când apelăm la această alternativă. Având în vedere toate acestea, mai mulţi asigurători au venit în sprijinul clienţilor, oferind produse de asigurare care oferă protecţie financiară şi pentru astfel de situaţii neprevăzute”” a transmis Președintele UNSAR, Adrian Marin

Te-ar putea interesa si

Comenteaza