De Ziua Învățătorului, Nicolae Ciucă a transmis că „în calitate de prim-ministru am arătat respect și deschidere la consultările cu reprezentanții sistemului de învățământ și prin soluțiile adoptate deja în întâmpinarea solicitărilor exprimate”. Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență majorarea salarială pe care profesorii au respins-o.
„Guvernul a demonstrat permanent implicare în ceea ce privește susținerea unui învățământ accesibil și de calitate în România. Am deblocat posturile în educație, pentru a nu afecta calitatea actului de învățământ din cauza numărului insuficient de profesori. Majorările salariale deja decise de Guvern sunt consolidate prin restabilirea echității în sistemul de salarizare în noua grilă”, se arată în textul mesajului.
Tot săptămâna trecută, Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență o modificare la legea dialogului social pentru ca profesorilor care intră în grevă să le fie afectată vechimea. Potrivit liderului sindical Marius Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”, acesta este „răspunsul unui Guvern care are tupeul să vină să spună cât de interesat este de soarta învățământului românesc”.
Pe 31 mai, premierul Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că „am hotărât să găsim împreună o soluție pentru ca anul școlar să fie finalizat, examenele să se desfășoare”. Aceste declarații veneau în situația în care sindicatele nu erau de acord cu propunerea Guvernului, scrie edupedu.ro
Greva generală a profesorilor și angajaților din Educație a amânat planurile politicienilor de rotație la Guvernare. Ciucă a anunțat că rămâne premier și va continua dialogul cu sindicatele din Învățământ, dar că „nu ne putem asuma să dezechilibrăm bugetul de stat
Luna trecută, Nicolae Ciucă a declarat la Cluj că România are a treia creștere economică din UE, dar că nu va promite ceva ce nu se poate realiza, şi a făcut apel la înţelegere din partea profesorilor.
1 comentariu
[…] SURSA / CITESTE MAI MULT […]