Târg de Orientare în Carieră organizat de elevii Liceului Teoretic Avram Iancu

by Bianca Baraboi

Târgul de Orientare în Carieră (TOC) este organizat de IMPACT Ciocoholicii, grupul de voluntariat al Liceul “Avram Iancu” și al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea”. Deci practic, este o inițiativă a elevilor de liceu, îndrumați și încurajați de profesori.

Târgul a ajuns la ediția cu numărul 4 iar ca invitați liceeni au reușit să aducă: un medic cardiolog, un It-ist, antreprenor, inginer chimist, fotograf, avocat. Am fost surprinși plăcut să fim și noi invitați, pe partea de jurnalism.

Dacă până acum invitatul venea și putea ține o prezentare în fața publicului sau să le vorbească liber, anul acesta liceeni au schimbat formatul iar întâlnirile cu invitații s-au realizat în grupuri mai mici, mai intime, în așa fel încât cei interesați să poată pună întrebări aflându-se față în față cu persoanele invitate.

Noi am ales să facem târgul ca să le oferim șansa elevilor să facă o alegere informată, cu privire la cariera lor, să afle mai multe despre ce înseamnă să urmezi cariera respectivă și să își răspundă la întrebări. Până la urmă scopul e să îi ajutăm să fie mai siguri pe ei când își aleg profesia sau facultatea, a declarat pentru Servus Cluj, eleva Daria Moșoiu, membră a organizării.

Astfel între orele 12-14 elevii, în cele două zile 20 și 21 mai, au format grupe de câte 7, 8 elevi, și timp de jumătate de oră au putut asculta și întreba curiozități despre meseriile invitaților.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza