Foto/Video: Peste 500 de chitariști au făcut spectacol în centrul orașului

by Bianca Baraboi

A fost o atmosferă unică și un spectacol complet în piața Unirii, unde sute de chitariști s-au adunat și au cântat la unison piese de folk celebre. Pune Mâna pe Chitară este un program social cultural care promovează muzica în rândul tinerilor, care unește generațiile, spun ei. Este cea de-a treia ediție de la Cluj Napoca a evenimentului Pune Mâna pe Chitară , iar în septembrie aceștia se vor aduna si la Sibiu. 

Peste 500 de chitariști din toată țara au cântat la unison piese celebre precum Nebun de alb a lui Emeric Imre sau Adio , deci pe curând de Mircea vintila. Chitariștii s-au pregătit aproape 8 luni și au învațat nu mai puțin de 16 cântece special pentru acest eveniment. 

Cosmin Marcu , organizator, Asociatia Culturala Play : Cel mai important este că acești copii de 7, 8 luni de zile învață să cânte la chitară 16 piese folk, rock. Și s-au adunat aici pentru a le cânta împreună cu artiștii. Sunt peste 500 de copii din toată tara, din peste 28 de orașe, asta mi se pare fantastic că sunt oameni, instructori sau părinți care au venit din Moldova, din Dobrogea, din Banat, din Oltenia, efectiv să fie împreună și să se bucure de treaba asta.

Cine nu a ajuns la Cluj, poate merge la evenimentul Pune Mâna pe Chitară care se va ține în luna septembrie, la Sibiu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza