“Adoptă, nu cumpăra, sterilizează și nu arunca” – apel către iubitorii de animale

by Bianca Baraboi

Duminică, 21 iulie, Comunitatea Moto din Cluj și Asociația ASIPA-PROTECȚIA ANIMALELOR invită toți iubitorii de animale să se alăture evenimentului pe care îl organizează pentru a strânge fonduri pentru sterilizarea cățeilor și pisicilor fără stăpân.

“Duminică, 21 iulie, de la ora 17:00, ne vedem în centrul Clujului, “la clopot”, pentru o întâlnire faină cu motocicliști implicați și câțiva prieteni blănoși din adăpost. 
Sub sloganul: “ADOPTĂ, NU CUMPĂRA, STERILIZEAZĂ ȘI NU ARUNCA!”, vom împărți pliante, vom servi gustări și vom face schimb de idei pentru a ajuta cățeii și pisicile mai puțin norocoase. 
Vom avea și un stand cu accesorii pentru cățeii voștri, disponibile în schimbul unei donații după bunul plac. 
Avem nevoie de susținerea voastră pentru a steriliza cât mai mulți căței și pisici de pe strazi și pentru a crea condiții mai bune în adăposturi. Orice sumă contează.”, au transmis organizatorii.

Alexandra s-a alăturat echipei ASIPA în urmă cu 4 ani, și în luna aprilie a devenit membră a Asociației Femeilor Motocicliste din România. Ideea evenimentului a apărut, spune ea, după ce au aflat că cei care îi sponsorizau pentru sterilizări și-au retras fondurile.

Alexandra: “Visul de a lucra cu animale mi l-am îndeplinit acum 4 ani, când m-am alăturat echipei ASIPA-Protecția Animalelor , iar cel de a fi motociclistă acum un an, desi pasiunea pentru două roți e de aproximativ 20 de ani în inima mea. De-a lungul acestui ultim an, de când sunt pe motocicletă am reușit să cunosc persoane deosebite, dar pe lângă asta am observat că majoritatea au si dragoste față de animale și sunt implicate în salvarea lor de pe străzi. Am văzut că motocicliștii se implică mult în diverse acțiuni caritabile si asta îmi place și mai mult. De Crăciun m-am alăturat prima dată Comunității Moto Cluj pentru a face câțiva oameni fericiți înainte de sărbători, a fost o satisfacție de nedescris. În luna Aprilie a acestui an am devenit membra în WIMA-Asociația Femeilor Motocicliste din România si am cunoscut gagici foarte faine care împărtașesc aceeași pasiune: și pentru două roți cât si pentru animale. Ideea de a face acest eveniment mi-a venit acum vreo doua luni într-o dimineața în timp ce mă pregăteam să merg la serviciu. Înainte cu o zi șefa noastră a avut o discuție telefonică cu cealaltă colegă a mea în care îi spunea îngrijorată ca nu mai sunt bani în asociație, că asociatia din Germania care ne sponsoriza sterilizările își retrage sponsorizarea, că o să ne fie foarte greu, ca nu o să mai putem face atâtea sterilizări etc. Eu fiind de față am auzit chestiile astea si am început să mă gândesc. Cum să fac și ce să fac? M-am tot gândit în ziua respectivă si nu găseam ceva concret, apoi dimineața următoare bum. Cum ar fi să implic motocicliștii în asta? Fetele din Wima stiu sigur că ar fi incântate de idee, Timo(președintele CMC) este iubitor de animale si are pisici si căței, oare cum ar suna ideea de a face un eveniment pentru adăpost susținuți de motocicliști? M-am tot gândit cum să le spun, să le propun, să fie ceva realizabil. Prima dată mi-am întrebat colegii ce părere au despre așa ceva și au fost încântați. Apoi l-am contactat pe Timo si pe Mihaela (președinta WIMA) si le-am spus ideea mea. Au fost foarte receptivi la idee si au fost de acord să facem ceva frumos si pentru prietenii necuvântători mai puțin norocosi. Asa a început (sper eu) o colaborare frumoasă, care sper să aiba si efectul dorit, acela de a primi putin ajutor pentru a duce mai departe munca titanică pe care o depunem zi de zi pentru aceste suflete nevinovate.”

Carmina Berci, voluntar: “M-am alăturat evenimentului în primul rând, în calitate de voluntar în protecția animalelor. Colaborez când e nevoie și cu asociații și încerc să ajut cu foster pentru animalele în nevoie, dar activez și pe cont propriu când găsesc animăluțe abandonate. În prezent am 5 câini și 3 motani adoptați si nu concep viața fără ei. Sunt motociclistă de 3 ani și am cunoscut oameni minunați în comunitatea moto din Cluj, adesea oameni care să fie și ei activi în ajutorarea animalelor. Am fost nevoită de multe ori să îmbin găzduirea animalelor în nevoie cu evenimentele moto sau ieșirile noastre. Îmi planificam ieșirea în funcție de animăluțele găzduite, astfel încat să mă asigur ca sunt la timp acasă și să le pot hrăni, îngriji corespunzător. Nu mai pomenesc de cele două evenimente moto pe circuit, la Mureș, când am luat pisicile cu mine și motocicleta pe platformă, iar în pauzele dintre turele pe circuit, biberonam puiuții de pisică…magic. M-am alăturat evenimentului pentru a promova cățeii care așteaptă cu nerăbdare să aibă o familie și pentru a arăta ca și motocicliștii sunt sensibili și empatici, contrar credințelor unora. Cred că e important să înțelegem cat de mult înseamnă să adoptăm și să nu cumpărăm, să salvăm și să nu aruncăm, să ne implicăm și să sterilizăm. Dacă fiecare dintre noi ar face câte puțin, nu ar mai exista animale abandonate și în suferință.”

Te-ar putea interesa si

Comenteaza