Peste 600 de saci de deșeuri au fost adunați de voluntari în cadrul primei acțiuni de curățare a Lacului Floroiu

by Christian Suciu

Prima mare acțiune de ecologizare a Lacului Drăgan (Floroiu) a avut loc în intervalul 12-14 iulie a.c, în organizarea Clubului Alpin Român Filiala Cluj, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Parcul Național Apuseni. Zeci de voluntari au participat, pe perioada a trei zile, la curățarea malurilor și colectarea deșeurilor – multe istorice – din apele lacului de acumulare. Echipele de pe apă au acționat din caiace.

Astfel, circa 100 de voluntari au reușit să adune, atât de pe uscat, cât și de pe apă cca. 600 de saci de deșeuri. Totodată, pe lângă colectarea propriu-zisă a fost derulată și o campanie de conștientizare a populației.

Angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean, au fost prezenți la acțiune cu barca din dotarea serviciului. La activitatea de ecologizare s-a acționat pe un contur în jurul lacului de 24,9 km și pe luciul de apă, pe o suprafață de 290 de hectare.

Lacul Drăgan, denumit și Floroiu, este al treilea ca mărime din județul Cluj, fiind amplasat sub Vf. Vlădeasa. Este lacul de munte unde predomină peisajul natural, nefiind prezente construcții pe malul acestuia. De pe luciul de apă abia că se zăresc câteva case din Cătunul Alunu și pe Gura Zârnii. Este un lac artificial “tânăr”, finalizat în anul 1987 în scopuri hidroenergetice, arcul de beton sprijinind apele adunate de văile Drăgan și Sebeșel.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza