Mutare importantă pentru U-BT Cluj! ”Studenții” au adus un fost câștigător al EuroCup, cu prezențe în NBA

by Christian Suciu

U-BT Cluj a oficializat un nou transfer important în pregătirea noului sezon competițional și l-a prezentat pe americanul Kevin Hervey (28 de ani), un baschetbalist ce măsoară 2.06 și care poate evolua pe poziția 4.  În decursul carierei profesioniste acesta a evoluat pentru Oklahoma City Thunder, Lokomotiv Kuban, Virtus Bologna și Reggio Emilia.

”Debutul carierei profesioniste l-a găsit însă pe Hervey la Oklahoma City Blue, afiliata din G-League a celebrei City Thunder. Pe de altă parte, noul nostru jucător a prins 10 meciuri în NBA la Oklahoma City Thunder, cu ocazia stagiunii 2019-2020. Ulterior, a semnat cu Lokomotiv Kuban, evoluând în Liga VTB și EuroCup.

În sezonul 2021-2022, Kevin a îmbrăcat maioul celor de la Virtus Bologna, reușind să câștige EuroCup. De altfel, Hervey a totalizat 31 de meciuri în EuroCup, dintre care 17 ca titular. Anterior, americanul a cucerit în 2021 SuperCupa Italiei cu Virtus și a terminat sezonul regulat pe primul loc. În cele din urmă, Virtus a pierdut finala cu 4-2 la general în fața celor de la Olimpia Milano.

În stagiunea precedentă, Hervey a jucat la Pallacanestro Reggiana (Italia), respectiv Hapoel Holon (Israel). Alături de israelieni, baschetbalistul de peste ocean a prins 3 partide în Basketball Champions League, remarcându-se cu statistici de 13.0 puncte, 7.3 recuperări și 2.3 pase decisive. În campionatul israelian, Kevin a strâns 16 partide, cu medii de 12.9 puncte, 4.9 recuperări și 1.4 assist-uri, respectiv 1.4 intercepții.”, au transmis reprezentanții U-BT Cluj-Napoca despre cel mai recent transfer oficializate de formația clujeană.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza