3 semne că mașina ta de spălat vase are o problemă

by Christian Suciu

Mașina de spălat vase este unul dintre electrocasnicele extrem de iubite de foarte multă lume și nu este de mirare de ce. Cu ajutorul mașinii de spălat vase poți să salvezi foarte mult timp pe care să îl petreci în orice alte moduri îți dorești și să scapi de un stres și de o grijă suplimentare. Electrocasnicul face treaba în locul tău și nu mai trebuie să aibă loc nici discuțiile, de foarte multe ori inconfortabile, despre cine trebuie să spele vasele în ziua respectivă. Însă mașina de spălat vase, la fel ca orice alt electrocasnic, poate avea și probleme de funcționare și este foarte bine să știi care sunt semnele ce îți indică acest lucru.

Ți le dezvăluim imediat în rândurile care urmează, însă înainte de asta, este important să vorbim și despre felurile în care poți preveni eventualele defecțiuni.

Cum poți să previi defecțiunile

Pentru o bună funcționare, este extrem de important să ții cont de câteva reguli simple, care îți poți salva mașina de spălat vase. Este recomandat, în primul rând, să nu supraîncarci mașina de spălat vase, să lași un spațiu suficient între vase, dar și să plasezi tacâmurile și alte obiecte mici în săculeți pentru a nu ajunge în zonele de evacuare a apei și pentru a nu bloca diversele componente ale mașinii de spălat vase.

Acum, că știi ce trebuie să faci pentru a preîntâmpina, pe cât de mult poți, problemele care pot să apară, hai să vedem care sunt semnele care îți dau de gândit că mașina ta de spălat vase ar putea să aibă o problemă.

1.Nu se mai evacuează apa

Se poate întâmpla uneori, ca și în cazurile în care ai folosit mașina de spălat vase într-un mod corespunzător și ai aplicat toate măsurile de prevenție pe care ți le-am descris mai sus, electrocasnicul să aibă probleme.

Una dintre principalele probleme care pot apărea la mașina de spălat vase este aceea că mașina nu mai evacuează apa. Într-o astfel de situație, cauzele pot să varieze și acestea pot să includă o problemă cu înfundarea furtunului de evacuare a apei sau blocarea căii de evacuare sau defectarea unei pompe, iar în unele situații cauza poate să fie blocarea unui filtru.

Oricare ar fi scenariul în care se află mașina de spălat vase, nu te panica deoarece există câteva metode simple cu ajutorul cărora poți să afli unde mai exact este problema și o poți și rezolva. Te sfătuim să verifici toate aceste elemente omponente despre care pomeneam mai sus, adică furtunul, pompa sau filtrele pentru a observa dacă sunt înfundate și dacă acolo este o problemă. În cazul în care le-ai verificat și nu ai observat nimic neobișnuit, cea mai bună soluție este să apelezi la serviciile unei firme specializate în a repara mașini de spălat vase.

2.Vasele nu mai sunt spălate perfect

O altă problemă extrem de neplăcută poate să fie și aceea că mașina de spălat vase nu mai curăță vasele atât de bine precum se întâmpla înainte și cum este de fapt normal să se întâmple. Și în această situație cauzele pot să fie multiple, cum ar fi o problemă la filtre, depunerea de calcar în interiorul mașinii de spălat vase sau înfundarea găurilor de pe brațele de pulverizare a apei. 

3.Mașina emană un miros urât

Iar nu în cele din urmă, o altă problemă frecventă pe care mașina de spălat vase o poate avea este aceea că emană mirosuri neplăcute. În această situație, problema este la filtrele mașinii de spălat vase. Te sfătuim să le cureți periodic deoarece ele se pot înfunda cu ușurință pentru că resturile de mâncare pot să le blocheze și de aceea apar mirosurile neplăcute. Te poți folosi de substanțe speciale pentru a curăța filtrele sau poți să le cureți și cu ajutorul unei soluții pe bază de apă și de oțet.

Ai grijă de mașina de spălat vase și pune în aplicare toate metodele de prevenție pe care ți le-am descris la începutul acestui material pentru a te bucura cât mai mult timp de electrocasnicul tău.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza