Înotătorul David Popovici aduce prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris la proba de 200 metri liber!

by Christian Suciu

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorul în vârstă de 19 de ani a cucerit prima medalie de aur din istoria înotului masculin din România, după ce a încheiat cursa cu un timp de 1 minut 44 de secunde și 72 de sutimi.

”Este un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng la imn (n.r- el a avut lacrimi în ochi la imn). Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate.

Cine ştie ce va fi mâine? Orice e posibil, atât timp cât ai un culoar, ai o şansă. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînţeles că o să mă bucur, este o realizare imensă, în primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, că sunt atât de mulţi români în tribună.”, a declarat David Popovici la TVR 1 după finalul probei de 200 de metri liber.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza