Negocierile au luat sfârșit! Mircea Lucescu a acceptat propunerea FRF pentru postul de selecționer al României

by Christian Suciu

Mircea Lucescu (79 de ani) a acceptat oferta Federației Române de Fotbal pentru a deveni selecționerul echipei naționale de fotbal a României. Reputatul antrenor român a purtat mai multe discuții în ultimele zile cu membrii din conducerea FRF precum Răzvan Burleanu sau Mihai Stoichiță dar și cu fostul selecționer Edi Iordănescu dar și cu membrii din staff-ul tehnic al acestuia.

Potrivit Primasport, Lucescu a luat decizia de a se întoarce pe banca naționalei în urma unei vizite la sediul Federației Române de Fotbal unde vreme de 3 ore acesta ar fi purtat negocieri cu șefii federației.

”Il Luce” se va întoarce astfel pe banca echipei naționale după o pauză de 38 de ani. În primul său mandat acesta a adunat 48 de partide pe banca tricolorilor între 1981 și 1986, bilanțul său din perioada respectivă contorizând 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri. Alături de ”tricolori” acesta a obținut o calificare istorică la Campionatul European din 1984 dintr-o grupă în care se mai aflau Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru.

În carierea de antrenor, acesta s-a remarcat prin 36 de trofee cucerite la nivel de club fiind cel mai titrat antrenor român iar printre echipele pregătite de acesta se numără Șahtior Donetsk, Dinamo Kiev, Internazionale Milano, Galatasaray, Besitktas, Zenit Saint-Petersburg, Brescia, Pisa, Reggiana, Rapid București, Dinamo București dar și Corvinul Hunedoara.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza