Prima tabără tematică ,,Militar în devenire ” a ajuns la final

by Bianca Baraboi

Prima tabără tematică ,,Militar în devenire ” a ajuns la final, tinerii cadeți care au participat fiind primiți cu aplauze în cadrul festivității de premiere, vineri, 2 august.

13 fete și 17 băieți au participat la prima tabără tematică, un proiect pilot, desfășurat în premieră pentru România. Pe parcursul celor 5 zile, cei 30 de tineri au avut parte de pregătire și instruire militară, acțiuni de responsabilizare, exerciții de instrucție, tehnici de supraviețuire. Pe lângă acestea au avut acces la telefoane doar în timpul liber, au făcut curățenie în dormitoare dar și în restul încăperilor.

În prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, generalul-maior Bogdan Cernat și a reprezentanților societății civile, cei mai buni dintre participanți au fost premiați în urma competiției finale. Pe parcursul a 5 zile petrecute în mediul cazon, liceeni au avut oportunitatea să dobândească cunoștințe despre cariera militară, să își dezvolte calitățile fizice și spiritul de echipă, prin intermediul unui program care le-a captat toată atenția, îndemânarea și rezistența.

De la instrucție de front la parcurgerea pistei cu obstacole, aruncarea grenadelor de exercițiu la distanță și precizie, instrucția tragerii cu armament airsoft, dar și parcurgerea unui marș de aproximativ 15 km și o noapte de supraviețuire, însoțiți de instructori, i-a facut să realizeze faptul că deja formează o echipă. Implicarea fiecăruia a fost la un nivel neașteptat de ridicat, iar rezultatul i-a uimit pe mulți dintre ei, reușind să își depășească propriile limite și frici.

Oniț Valentina Ioana, elevă a Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică ,, Octavian Stroia”: ,, Au fost zile frumoase, interactive, în care am învățat multe lucruri noi și interesante, în care nici măcar nu am simțit lipsa telefonului, având un program cu atât de multe activități care ne-au captat atenția și interesul. Tragerea la țintă și aruncarea grenadelor mi-au plăcut foarte mult, iar pe traseu nu am vrut să las înălțimea sau constituția să mă împiedice să îl parcurg sau să scot un timp bun, deși a fost puțin dificil din cauza echipamentului.”

La finalul primei tabere ,, Militari în devenire” putem considera că pentru tinerii participanți ,,Misiunea a fost îndeplinită!”

***În perioada 29 iulie- 2 august și 19-23 august Asociația ,,Mareșal Constantin Prezan”, cu sprijinul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca și colaboratorilor (Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Banca Transilvania, Rotary Club Cluj-Napoca Hoia, Lions, Carmangeria Moldovan) organizează tabăra ,,Militar în devenire” prin care se dorește aducerea unei contribuții la dezvoltarea civică, a spiritului camaraderesc și a îmbunătățirii calității vieții.

Tabăra oferă elevilor oportunitatea de a dobândi cunoștințe esențiale despre cariera militară, de a-și dezvolta calitățile fizice, spiritul de echipă și de a intra în competiție într-un mediu organizat.

sursa: Asociația “Mareșal Constantin Prezan”, Divizia 4 Infanterie “Gemina”

Te-ar putea interesa si

Comenteaza