Arșiță în toată țara! Clujul rămâne sub cod galben de caniculă la final de săptămână

by Christian Suciu

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea de vreme caniculară și disconfort termic accentuat pentru următoarele două zile zile. La nivelul județului Cluj sunt așteptate maxime între 34 și 37 de grade Celsius.

”Valul de căldură se va menține și se va extinde în nordul Crișanei, Maramureș, local în Transilvania și Muntenia și în sud-vestul Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 18 grade.”, au comunicat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură extremă se va resimți cel mai puternic în Sud-Vestul țării unde 7 se află sub cod roșu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, temperatura maximă în aceste zone fiind așteptată să atingă valori între 39 și 41 de grade Celsius.

”În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. ”, se mai arată în avertizarea ANM privind starea vremii în următoarele zile.

Sursa: meteoromania.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza