Teatrul de Păpuși ”Puck” organizează spectacole pentru cei mici în cadrul ”Zilelor Culturale Maghiare ”

by Christian Suciu

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare întrunește numeroase activități artistice dedicate copiilor și tinerilor din Cluj-Napoca, astfel că până la finalul săptămânii cei vor putea lua partea la numeroasele spectacole pregătite de păpușarii de la Teatrul de Păpuși ”Puck”.

Programul spectacolelor:

Marți, 20 august, de la ora 11, pe aceeași scenă este programat spectacolul ”Covorașul fermecat”/”Meseszőnyeg”.

Ideea de bază a spectacolului o reprezintă bucuria jocurilor copilăriei. Acesta combină patru basme scrise de Ferenc Móra, care ne călăuzesc într-un univers magic. Copiii și părinții pot pătrunde cu ușurință în acest tărâm magic datorită „poveștilor tatălui”, în care briza și trandafirii capătă voci umane, unde Poștașul-vânt aduce o scrisoare din partea lui Moș Crăciun, iar regele fluturilor o vindecă pe Pannika în mod miraculos. Autor: Ferenc Móra

Dramaturg și regizor: Ibolya Varga, compozitor: Péter VenczelScenografie, costume, păpuși: Anetta Fekete, Muzicant și recuziter: Tamás Tóthpál distribuție: Ildikó Patka, Laura Pünkösti, Urmánczi Jenő, Áron Kötő. Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

De asemenea, miercuri, 21 august, de la ora 11:00, va fi prezentat spectacolul ”Palkó és Panna”/ ”Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti. În centrul atenției se află doi copii: Palkó și Panna. Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit, iar Panna este o floare născută din stele. Pe parcursul spectacolului – dedicat micuților cu vârsta de grădiniță – cei doi copii poartă pe aripile vântului fantezia spectatorilor, demonstrând că poveștile cu regi nu și-au pierdut magia. În distribuție: Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron. Regia este semnată de Pünkösti Laura, asistent regie este Giriti Réka, scenariul original (după povești scrise de Patka Ildikó) este realizat de Szakács Kincső, scenografia de Elena Ilaș, iar muzica de Kötő Áron.

Joi, 22 august, de la orele 10 și 11:30 este programat spectacolul ”Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga. Totul începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care le propune să îi ajute în găsirea unor comori, cu ajutorul unei poezii magice.Distribuția este formată din actorii Giriti Réka/Péter Izolda, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Balogh Dorottya/Urmánczi Jenő și Mostis Balázs. Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Vineri, 23 august, între orele 10 și 11:30 publicul clujean va putea urmări spectacolul ” Muzicanții din Bremen”/ ”A brémai muzsikusok” după Frații Grimm, în regia lui Rumi László.

Nu în ultimul rând, Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca va prezenta sâmbătă, 24 august, de la orele 10 și 11.30 spectacolul ”Mese a csodálatos szőlőfáról”/ „Povestea viței de vie”, dedicat memoriei regizoarei Kovács Ildikó. Personajele ne duc la granița dintre trecut, prezent și viitor, într-un oraș și într-una dintre curțile sale interioare, unde crește o viță de vie magnifică, inspirată de una reală, cea care crește și acum în curtea Teatrului „Puck”. Distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka/ Patka Ildikó, Kötő Áron, Mostis Balázs, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás. Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza