Video: O ploaie de o oră a dat peste cap tot orașul – mașini blocate în apă, scări și subsoluri inundate, copaci căzuți peste mașini

by Bianca Baraboi

După o ploaie de o oră mai multe străzi din Cluj-Napoca s-au inundat. Apa a intrat în scările de bloc , în subsoluri sau s-a strâns pe străzi , blocând astfel traficul. Mai multe mașini au rămas blocate în apă dar si tramvaiele în unele zone. Pompierii au intervenit ore în șir pentru a debloca străzile sau a goli subsolurile. 

Bilanț final ISU Cluj:

În urma fenomenelor meteorologice de astăzi, forțe de la toate detașamentele ISU Cluj au intervenit în Cluj-Napoca, dar și în comuna Florești. Astfel, pompierii au desfășurat intervenții pentru a evacua apa după cum urmează:

  • 15 subsoluri
  • 10 locuințe
  • 3 curți
  • 3 garaje
  • o hală a unui operator economic

De asemenea, pompierii au ajutat 2 persoane să iasă dintr-un autoturism aflat pe strada Aurel Vlaicu, acesta fiind blocat în apă. S-a intervenit pentru a degaja 2 arbori, dintre care unul căzut pe un autoturism pe strada Izlazului.

În paralel, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitați în localitatea Someșu Rece, la un incendiu care a distrus o locuință de aproximativ 40 mp. La fața locului s-au deplasat echipajele de la Gilău și Florești, iar incendiul a pornit cel mai probabil din cauza trăsnetului.

Din fericire, în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza