România-Lituania, astăzi de la 21:45! ”Tricolorii” joacă în Ghencea primul meci acasă după aventura europeană

by Christian Suciu

Echipa Națională a României primește vizita reprezentativei similare a Lituaniei în cea de-a doua etapă a UEFA Nations League pe Stadionul ”Ghencea” din București. Partida va începe la ora 21:45 și va putea fi urmărită în direct pe Prima TV și Primaplay.ro.

”Tricolorii” traversează o formă bună după ce s-au impus cu 3-0 în etapa precedentă împotriva Kosovo-ului, în primul meci de la revenirea pe bancă a lui Mircea Lucescu. De cealaltă parte, lituanienii vin după înfrângerea în fața naționalei Ciprului din prima rundă a Ligii Națiunilor însă selecționata pregătită de Jankauskas nu a mai câștigat niciun meci de mai bine de un an, ultima victorie fiind cea din preliminariile Campionatului European împotriva Bulgariei în luna octombrie a anului trecut.

În cadrul preliminariilor pentru EURO 2024, Lituania a încheiat pe locul 4 într-o grupă câștigată de Ungaria și cu Serbia pe locul 2 iar potrivit clasamentului FIFA, la nivel mondial naționala Lituaniei se clasează pe locul 135, la 90 de poziții în spatele României. Ultima întâlnire dintre cele două formații a avut loc în 2018, tot în Liga Națiunilor, într-o partidă câștigată de tricolori cu 3-0 prin golurile lui Pușcaș Stanciu și Claudiu Keșeru.

Unica victorie a a Lituaniei în fața României, în istoria confruntărilor directe, a avut loc în 2008 într-un meci pierdut de naționala lui Victor Pițurcă la Cluj în 2008 cu scorul de 3-0 în calificările pentru Cupa Mondială. Actualul selecționer al lituanienilor, Jankauskas (49 de ani) a fost rezervă în aceea partidă de tristă amintire pentru tricolori.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza