Primarul Emil Boc, mesaj pentru elevii care încep astăzi noul an școlar:” Alegeți educația, cea mai sigură investiție ce poate fi făcută”

by Christian Suciu

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat astăzi festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania. Acesta i-a întâmpinat pe elevi cu mesaj de bun venit în care a pus accentul pe însemnătatea educației pentru viitorul acestora.

”O țară se construiește cu cărți, adică cu educație! De aici începe ora exactă pentru fiecare dintre noi, ca destin personal, ca oraș sau comunitate. Menirea noastră, a autorităților și a școlii, este de a oferi șansa fiecărui elev să-și poată identifica potențialul pe care-l are și să nu aibă niciun fel de barieră, mai ales de natură materială, care să-l împiedice din a-și atinge potențialul educațional.

Nu există copil care să nu fie bun la ceva, iar noi avem obligația, ca școală, să identificăm și să ajutăm pe fiecare să fie cel mai bun la acel destin pe care i l-a dat Dumnezeu.  În acest scop autoritatea locală a venit cu diverse programe complementare pentru a elimina barierele materiale, pentru a-i ajuta pe copii să-și împlinească acest potențial educațional fiindcă, în caz contrar, noi pierdem, ca societate.

Mesajul meu pentru elevi este următorul: Alegeți educația, și nu greșiți !Este de departe cea mai sigură și mai sănătoasă investiție ce poate fi făcută.”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul festivității de deschidere a noului an școlar.

În prezent, Primăria Cluj-Napoca derulează investiții de 206 milioane euro în infrastructura educațională din Cluj-Napoca. Pe lângă acestea, municipalitatea implementează numeroase programe ce au ca scop creșterea accesului la educație precum programul de gratuitate a transportului public pentru elevi, programul „O masă caldă la școală” precum și programul de vouchere sportive și culturale destinate elevilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza