România-Lituania 3-1! Naționala României, punctaj maxim după primele două meciuri în Nations League

by Christian Suciu

Naționala României a câștigat cu scorul de 3-1 partida împotriva reprezentativei similare a Lituaniei din cea de-a doua etapă a UEFA Nations League. ”Tricolorii” conduși de Mircea Lucescu își consolidează astfel poziția de lideri în grupă obținând punctaj maxim după primele două etape.

Meciul nu a fost unul ușor pentru elevii lui Mircea Lucescu deși aceștia au deschis scorul în minutul 4 prin Valentin Mihăilă, ce a finalizat dintr-o pasă filtrantă a lui Nicolae Stanciu. Oaspeții au reușit să restabilească egalitatea în minutul 34 prin Armandas Kučys, ce a profitat excelent de poziționarea slabă a lui Andrei Rațiu pentru a reaprinde speranțele lituanienilor într-un rezultat pozitiv. În urma golului încasat, jocul tricolorilor și-a pierdut fluiditatea și cadența conducând spre un final de repriză indecis.

Cea de-a doua parte a jocului a oferit un început la fel de frustrant pentru reprezentativa României precum finalul primei reprize în ciuda schimbărilor operate treptat de Mircea Lucescu prin introducerea lui Darius Olaru la mijlocul terenului și ulterior, introducerea duo-ului Ianis Hagi și Alexandru Mitriță în benzi, în locul obosiților Denis Man și Valentin Mihăilă.

Efortul și spiritul de luptă al lituanienilor a continuat să pună sub presiune apărarea României iar în minutul 78 portarul Târnovanu a ieșit ezitant la o centrare și a scăpat mingea în propria poartă după un duel cu Antanavicius însă, din fericire, golul a fost anulat după intervenția VAR pentru fault la portar.

Arbitrajul video a oferit României un alt avantaj nesperat în minutul 86, când Ianis Hagi a fost faultat în careu iar în urma analizării fazei, centralul sloven a acordat lovitura de 11 metri naționalei României, ce a punctat cu sânge rece prin Răzvan Marin.

Pariul lui ”Il Luce” s-a dovedit a fi unul câștigător după ce și Alexandru Mitriță a reușit să marcheze pe finalul meciului, după un contraatac fulgerător la care a contribuit și Denis Alibec, prin care soarta partidei a fost tranșată în favoarea ”tricolorilor”.

La finalul partidei, selecționerul României, Mircea Lucescu, s-a arătat mulțumit de efortul și atitudinea jucătorilor săi ce au izbutit o victorie importantă, pe un gazon dificil, în fața unei echipe ce nu a refuzat să lupte pentru a-și apăra șansele.

”Trei puncte extrem de importante. Aprecieaz starea jucătorilor, care s-au dezlănţuit în finalul jocului. Ei au avut calitate fizică. Ei au jucat pe mingi lungi. Noi nu am putut să punem în evidenţă calitatea tehnică pentru că gazonul a fost execrabil.

În condiţii dificile cu terenul şi un adversar puternic, am reuşit, totuşi, o victorie. O să încercăm să punem totul la punct. Cei care au intrat de pe bancă au câştigat meciul, cu ajutorul lui Mitriţă şi Hagi. Rezervele creează și presiune asupra titularilor.”, a transmis Mircea Lucescu la flash-interviurile din urma partidei de pe Stadionul Steaua.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza