Performanță excepțională pentru România la OPEN Kyokushin-kan European Championship 2024: 19 medalii de aur!

by Bianca Baraboi

Sportivii români au dominat și la juniori, la OPEN BGN International Cup

Performanță remarcabilă pentru România la OPEN Kyokushin-kan European Championship 2024, desfășurat pe 7-8 septembrie la BT Arena din Cluj-Napoca. Sportivii români au strălucit, obținând un total impresionant de 19 medalii de aur din cele 52 de locuri I puse în joc, alături de 18 medalii de argint și 36 de bronz. Majoritatea medaliilor au fost câștigate de sportivele românce, care au dominat categoriile de vârstă și greutate, cu Dincă Teodora și Crina Teodora Gheorghiu remarcându-se prin victoriile la seniori (premiul I seniori femei, categoria +65 kg kumite – lupte, respectiv premiul I seniori femei, kata – tehnică).

România a obținut rezultate impresionante și la competiția mondială pentru juniori, OPEN BGN International Cup UNDER12, desfășurată înainte de startul campionatului european. Micii sportivi români, cu vârste sub 12 ani, au dominat competiția, câștigând jumătate dintre medaliile de aur, argint și bronz: 11 locuri I, 12 locuri II și 14 locuri III. Performanțele lor au demonstrat încă o dată potențialul remarcabil al tinerelor talente din Kyokushin-kan și capacitatea României de a forma campioni la toate nivelurile.

La Cupa Internațională s-au remarcat în mod special sportivele clujene Alexandra Baica și Sofia Șerbănescu de la CS BUDO Gym Napoca, care au obținut aurul și, respectiv, argintul la categoria U12 -40 kg.

Cele două competiții organizate deodată au adunat la Cluj peste 600 de sportivi din peste 25 de țări de pe trei continente: Europa, Asia și America de Nord. Acesta a fost cel mai mare eveniment de Kyokushin-kan organizat vreodată în România și s-a desfășurat cu participarea întregului bord al Federației Mondiale Kyokushin-kan din Japonia, în frunte cu Kaicho Hatsuo Royama, președintele federației, cel care a insistat ca această ediție a Campionatului European să fie organizată în România, la Cluj-Napoca.

Evenimentul sportiv a avut acces liber pentru public și a fost organizat de clubul clujean de kyokushin-kan,  CS Budo Gym Napoca, cu sprijinul Kyokushin-kan România și a Federației Internaționale de Kyokushin-kan:

În cadrul competițiilor au fost două categorii de concurs: Kumite – luptă directă între doi practicanți, bazată pe aplicarea tehnicilor de autoapărare într-un context real și controlat, și Kata – probă de execuție tehnică ce presupune demonstrarea unor serii de mișcări prestabilite, pentru a evidenția precizia, echilibrul și disciplina fiecărui participant. Participanții au fost împărțiți, la rândul lor, pe categorii de vârstă și greutate: U14 ani (12-13 ani, băieți: 30, 35, 40, 45, 50, 55, 55+ kg / fete: 30, 35, 40, 45, 50, 55, 55+ kg), U16 (14-15 ani, băieți: 40, 45, 50, 55, 60, 65, 65+ kg / fete: 40, 45, 50, 55, 60, 65, 65+ kg), U18 (16-17 ani, băieți: 50, 55, 60, 65, 70, 75, 75+ kg / fete: 50, 55, 60, 65, 65+ kg), seniori (bărbați: 65, 75, 85, 95, +95 kg / femei: 55, 60, 65, 65+ kg). Competiția s-a desfășurat conform regulilor Kyokushin-kan International Karate-do Organization.

Despre Kyokushin-kan și Kyokushin-kan România

Kyokushin-kan este un stil de karate renumit pentru disciplina sa riguroasă și pentru valorile de respect, determinare și curaj. Originar din Japonia, Kyokushin-kan a câștigat recunoaștere internațională și respect pentru abordarea sa completă a artei marțiale, combinând tehnici de autoapărare cu un puternic accent pe dezvoltarea personală.

În România, kyokushin-kan a câștigat un loc proeminent în comunitatea sportivă după înființarea Kyokushin-kan România, în 2019. Aceasta este acreditată de Federația Mondială Kyokushin-kan și adună în prezent 14 cluburi din 7 orașe și peste 700 de membri. Asociația se străduiește să promoveze și să dezvolte artele marțiale, aducându-le în prim-plan pe scena internațională.

Eveniment powered by NOVA.

Sponsori principali: Distribuție Electrică Romania, Hexagon, NTT Data, Coratim;

Sponsori: Salus, +GF+, Teconnex, Stadt, Bautrust, Decorint, VIVO Mall, Made by, Ego Residence, CF Moto, Yourwatch;

Parteneri media: PRIMA TV, Prima Sport.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza