Premierul Ciolacu anunță ordonanța privind scutirea de impozit pentru militarii și polițiștii cu pensii până în 3000 de lei

by Christian Suciu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în cursul zilei de miercuri că va emite o Ordonanță de Urgență pentru ca militarii și polițiștii cu pensii de până la 3000 de lei să fie scutiți de impozit întrucât aceștia nu beneficiază de pensii speciale ci de pensii ocupaționale. Cele două categorii menționate nu au fost cuprinse de legea promulgată în urmă cu o săptămână de Președintele Iohannis privind neimpozitarea pensiilor până în 3000 de lei.

”În Coaliție am hotărât ca partea cu scutirea de impozit până la 3000 de lei să se facă prin Parlament. După ce a trecut prin Parlament si a fost promulgată de președintele României, am constatat că militarii si polițiștii nu au fost încadrați în aceea lege, de aceea astăzi, o sa dau o ordonanță, cum e corect, să prindem și militarii și polițiștii, deoarece aceștia nu au pensii speciale ci pensii ocupaționale.”, a transmis premierul Ciolacu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza