Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, organizează o serie de evenimente pentru a marca „Ziua Internațională Alzheimer”.
„Sunt activități extrem de benefice, care răspund unor nevoi reale. Ceea ce urmărim este să contribuim la limitarea efectelor acestei afecțiuni cu o incidență tot mai ridicată. În acest scop, ne propunem să oferim clujenilor servicii sociale de calitate, adaptate în permanență necesităților comunității”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Evenimentele au ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a comunității clujene și a instituțiilor cu privire la boala Alzheimer și promovarea serviciilor oferite de partenerii locali și județeni.
Program evenimente:
𝐉𝐨𝐢, 𝟏𝟗 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, pe stadionul 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚, între orele 16.00-18.00, va fi organizat un 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧 𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢 & 𝐅𝐥𝐚𝐬𝐡 𝐌𝐨𝐛.
𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟐𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, între orele 9.00-12.00, va avea loc o 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚 𝐚 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢, în contextul diagnosticării precoce a bolii Alzheimer. Campania se va desfășura în următoarele locații din municipiul Cluj-Napoca: Centrul Comunitar Județean Cluj , Str. Albert Einstein, nr. 14, Cluj-Napoca, Centrul de Zi pentru Seniori nr.1, Str. Șt. O. Iosif, nr. 1-3, Cluj-Napoca, Centrul de Zi pentru Seniori nr. 2, Str. Decebal, nr. 21, Cluj-Napoca, Centrul de Zi pentru Seniori Mărăști, Str. Aurel Vlaicu, nr. 3 A, Cluj-Napoca, Centrul de Zi pentru Seniori Observatorului, Str. Observatorului, nr. 1-3, Cluj-Napoca.
𝐋𝐮𝐧𝐢, 𝟐𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, în intervalul orar 10.00-13.00, va fi organizată, la 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣, de pe str. Albert Einstein, nr. 14, 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞.
Pentru a participa la activitățile interactive organizate în cadrul evenimentelor, doritorii se pot înscrie accesând link-ul https://forms.gle/AeHedk6FtTDxpiBe9.
Activitățile dedicate “Zilei Internaționale Alzheimer” se adresează întregii comunități, fiind un prilej excelent de a comunica propria experienţă, de a discuta şi de a învăţa împreună. Bolnavii Alzheimer şi aparţinătorii acestora au nevoie de acces la servicii de calitate, de o varietate de soluţii concrete și de modele de intervenţie integrate pentru a oferi suport personalizat celor afectaţi de această boală.