FOTO: Noi spații medicale în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj! Investiția totală se ridică la aproximativ 200 de mii de euro

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inaugurat astăzi noile spații destinate serviciilor medicale din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj. Proiectul în valoare de aproximativ 200 de mii de euro a vizat demisolul și parterul corpului A de clădire, unde se desfășoară servicii medicale clinice, paraclinice și de recuperare medicală și spitalizare de zi pentru copii. În această zi se împlinesc totodată 15 ani de la înființarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

”Ambulatoriul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a fost modernizat și îl oferim începând de astăzi clujenilor. Aceștia au acum o alternativă la standardele modernității, de a se putea trata în cadrul acestui Ambulator care, în urmă cu doar câțiva ani, era falimentar și în ruină. Prin investițiile susținute de Consiliul Județean am realizat un spațiu funcțional, performant, dotat cu echipamente moderne și deservit de un către o echipă medicală la nivel înalt.

Când vorbim despre această structură a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară, vorbim despre aparaturi și echipamente de ultimă generație, o paletă diversă de servicii de specialitate, dezvoltare, modernizare, performanță și excelență medicală. Prin extinderea, modernizarea și adăugarea acestor spații destinate tratării copiilor sperăm ca în curând să putem prelua un număr de circa 2000 de pacienți pe zi, ceea ce ar reprezenta o performanță unică în România.”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

FOTO:

În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de desfacere și refacere a finisajelor existente de la nivelul tavanelor și al pereților, desfacerea și refacerea instalațiilor electrice de iluminat și refacerea pardoselilor. La baza lucrărilor a stat un proiect de arhitectură de interior conform căruia au fost realizate soluțiile propuse. Au fost folosite elemente și culori inspirate din natură, pentru a crea un mediu cât mai prietenos cu copiii, iar la nivelul pereților a fost montat tapet de diferite forme și culori care să satisfacă cerința de protecție a pereților, dar și să redea o formă cât mai plăcută a spațiului. De asemenea, au fost achiziționate și dotări necesare desfășurării activității medicale în condiții optime, în special obiecte de mobilier.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza