Ajutoare în valoare de 10.000 de lei pentru familiile afectate de fenomenele meteorologice extreme din județele Galați și Vaslui

by Christian Suciu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri de ajutorare pentru cele 6500 de familii și persoane singure din județele Galați și Vaslui, afectate de inundațiile violente și alunecările de teren din ultimele zile. Potrivit acestuia, fiecare familie afectată va primi un ajutor financiar de 10.000 de lei iar pentru familiile în care au fost înregistrate și victime suma va fi suplimentată cu alți 10.000 de lei. Până în momentul de față 7 persoane și-au pierdut viața din cauza fenomenelor extreme.

” Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgență din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei. Iar, în cazul acelor familii care și-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei. Este un gest obligatoriu de solidaritate față de românii încercați greu de soartă. Vrem ca toți copiii din comunele afectate să poată merge în continuare la școală.

Aprobăm eliberarea urgentă de la Rezervele Statului a patru clădiri modulare, în care copiii pot învăța temporar până când situația revine la normal. Le mulțumesc tuturor instituțiilor locale și centrale implicate în acest efort. Sunt mii de pompieri, militari, polițiști, medici și angajați din administrațiile locale care au muncit non-stop de aproape 72 de ore. Îi asigur pe locuitorii afectați de inundații că nu ne vom opri până când nu vom repara șoselele și podurile din zonă, până când nu vom reface toate locuințele distruse astfel încât viața lor să revină cât mai aproape de normal.”, a transmis Șeful Executivului în Ședința de Guvern în cursul zilei de luni.

Reprezentanții Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) susțin că numărul total al gospodăriilor afectate nu este cunoscut însă potrivit primelor estimări sunt așteptate peste 1500 de dosare de daună.

”Nu știm încă nivelul pagubelor. Nu avem nicio estimare la acest moment, e prea devreme, nu am primit decât 5 notificări de daună. De abia de azi încolo urmează să primim mai multe notificări. Estimăm undeva la 1500 de dosare de daună.”, a declarat în cursul zilei de ieri Directorul General Adjunct al PAID, Cosmin Tudor pentru HotNews.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza