Premieră pentru România! Roxana Mînzatu, noul vicepreședinte al Comisiei Europene. Ce portofoliu va avea în noua Comisie?

by Christian Suciu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în cursul acestei zile că propunerea României pentru poziția de comisar european, Roxana Mînzatu, a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Aceasta a primit unul dintre cele mai importante portofolii și anume Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie.

” Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană. Doamna Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de educație, cât și zona de politici sociale, dar și programele de finanțare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă și Erasmus+. Astăzi eforturile românilor au primit și recunoașterea binemeritată prin acest portofoliu ce combină o greutate politică semnificativă și fonduri substanțiale ale UE, cu potențial legislativ și politic solid și acces esențial la serviciile și agențiile Comisiei.”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Acesta a precizat, totodată, că România este reprezentată la cel mai înalt nivel al conducerii Uniunii și prin vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, precum și președintele Comisiei REGIO a PE, Dragoș Benea.

”Aceste poziții importante ocupate de România, prin membri ai familiei social-democrate europene, reprezintă în mod evident o recunoaștere în premieră a rolului și importanței țării noastre la nivelul Uniunii Europene. Toți cei care denigrau țara noastră și capacitatea noastră de negociere la Bruxelles au primit astăzi o lecție extrem de dură : niciodată nu e bine să îți vorbești de rău țara peste hotare, ci să te lupți și să contribui la dezvoltarea ei.”, a mai spus Șeful Executivului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza