Peste 4000 de voluntari vor participa la acțiuni de curățenie și ecologizare cu ocazia Zilei de Curățenie Națională

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj sprijină și în acest an Asociația Nature O’clock, reprezentanta Lets Do It, Romania! în județul Cluj, în vederea derulării în condiții optime a celei mai ample acțiuni de curățenie generală – Ziua de Curățenie Națională, în data de 21 septembrie.

”Succesul înregistrat de-a lungul timpului de acest proiect, derulat la nivel mondial, se reflectă și în conduita cetățenilor față de mediul înconjurător. Prin intermediul acestuia au fost promovate comportamente responsabile și bune practici în ceea ce privește protejarea și conservarea naturii. Îndemn clujenii să dea dovadă, și de această dată, de implicare și spirit civic pentru a putea avea parte de un mediu curat și sănătos.”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Evenimentul implică 198 de țări și peste 19 milioane de voluntari care se mobilizează pentru o curățenie globală. Astfel, clujenii și toți cei interesați sunt așteptați în data de 21 septembrie, începând cu ora 09.00, să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune.

”A 11-a ediție a Zilei de Curățenie Națională reunește în județul Cluj mii de voluntari, care continuă să arate devotament față de ocrotirea naturii. În acest an, pe lângă colectarea propriu-zisă a deșeurilor, vom monta în Parcul Est din Cluj-Napoca și panouri cu fotografii, din 2018 și până în prezent, care reflectă cum arăta zona înainte și după ecologizare. Acestea au scopul de a sublinia faptul că eforturile voluntarilor, autorităților locale și companiilor care au susținut proiectul au condus la rezultate vizibile, concrete.”, a declarat Laura Găină, președintele Asociației Nature O’Clock, reprezentata a ”Let’s do it Romania!” în județul Cluj.

În județul Cluj manifestarea se va desfășura în două puncte principale:

  • Cluj-Napoca, Parc Est
  • Lacul Tarnița

De asemenea, acțiunea de ecologizare se va desfășura și în alte locații, precum:

  • Pădurea Hoia Cluj-Napoca
  • Făget Cluj-Napoca
  • Zona Obor, Câmpia Turzii
  • Dej
  • Mai multe sate din județul Cluj

Totodată, în municipiul Turda și în Florești – Malul Someșului, cu acces de pe strada Tineretului, activitatea se organizează vineri, 20 septembrie. Mai mult, cu suportul instituțiilor de învățământ, parcurile din zonele proxime unităților școlare vor fi ecologizate tot în data de 20 septembrie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza