U-BT Cluj a pierdut la limită primul duel din acest sezon de EuroCup împotriva lui Olimpija Ljublijana cu 93-86

by Christian Suciu

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă la debutul în noul sezon din BTK EuroCup de formația slovenă Cedevita Olimpija Ljubljana la scorul de 93-86. În ciuda înfrângerii, campioana României s-a bucurat de susținerea a peste 6000 de suporteri BT Arena, veniți pentru a urmări evoluția ”Studenților” în primul meci european al sezonului.

Pentru formația slovenă au ieșit la rampă Devante Jones (15 p, 2 rec, 7 p.d), Devin Robinson, (20 p, 4 rec, 3 p.d), DJ Stewart (13 p, 4 rec, 1 p.d.) și Aleksej Nikolic (14 p, 2 rec, 1 p.d) în timp ce la echipa clujeană s-au făcut remarcați pe parcursul jocului Zavier Simpson (16 p, 7 rec, 9 p.d), Zach Hankins (15 p, 5 rec, 4 p.d.) și Adam Mokoka (16 p, 6 rec, 2 p.d.).

”Suntem dezamăgiți, deoarece ne doream să începem sezonul cu o victorie. Adevărul este că nu am jucat cel mai bun baschet al nostru. Au existat anumite șanse, însă cu siguranță nu aceasta este fața echipei noastre. La finalul partidei, ei au jucat mai bine decât noi și au înscris câteva aruncări grele. Trebuie să mergem mai departe, nu putem să plângem prea mult.

Trebuie să vedem cum ne putem îmbunătăți jocul. Noi am fost prea moi, prea lipsiți de combativitate în multe momente ale partidei. Am avut un procentaj prost la trei puncte, ei au înscris 50%. Nu am marcat nici prea multe libere. În concluzie, nu am punctat de afară și nu am fost agresivi la pătrunderi. În zadar marchezi 86 de puncte, dacă nu reușești să te aperi la tine acasă. Trebuie să rămânem împreună, este de abia primul joc și urmează un întreg sezon. Cu siguranță avem potențial, gândiți-vă că Richard joacă la 25% din potențial, la fel și D.J. Seeley. Karel Guzman lipsește la rândul său. Cu acești trei jucători într-o formă bună, putem să facem altfel schimbările. Nu e ceva de care să ne plângem, totul face parte din baschet. Noi trebuie să găsim cele mai bune situații! ”, a declarat în urma înfrângerii antrenorul lui U-BT Cluj, Mihai Silvășan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza