U-BT Cluj o întâlnește pe JL Bourg în EuroCup, pentru al treilea sezon consecutiv!

by Christian Suciu

U-BT Cluj va evolua în deplasare în următoarea etapă din BTK EuroCup, în 2 octombrie, de la ora 20:30, pe arena formației franceze JL Bourg-en-Bresse, adversar pe care clujenii îl întâlnesc în competiția europeană pentru al treilea an consecutiv. Partida dintre cele două formații va putea fi urmărită în direct pe Primaplay.ro precum și pe canalul PPV 3.

În sezonul precedent ”Studenții” au pierdut ambele partide din EuroCup împotriva francezilor cu 92-88 în prima manșă și 98-89 în manșa secundă. Din 2016, JL Bourg activează neîntrerupt în ProA, iar din 2000 este o prezență constantă în cupele europene. Viitorii noștri adversari au impresionat în stagiunea precedentă a BKT EuroCup, calificându-se până în ultimul act. În finală, JL Bourg a pierdut împotriva conaționalilor de la Paris Basketball cu 77-64. 

”Antrenor este același Frederic Fathoux, care a făcut performanță ca jucător alături de  Pau-Orthez. În anii ’90, „U” a dat peste Pau-Orthez în Cupa Campionilor, Fathoux devenind ulterior coechipier cu Ghiță Mureșan. În schimb, Julien Desbottes ocupă în continuare funcția de președinte. 

În lot se regăsesc mai mulți dintre jucătorii care evoluau la Bourg și în stagiunea precedentă. Spre exemplu, Maxime Courby îmbracă maioul alb-roșu neîntrerupt din 2015. De asemenea, în echipă se află în continuare Maksim Salash și Kevin Kokila. De evidențiat faptul că de la JL Bourg a plecat în vară Zaccharie Risacher, ales de pe prima poziție în draft-ul NBA de către Atlanta Hawks. Au venit în schimb alți baschetbaliști talentați, precum Joel Ayayi sau Jordan Usher.”, au transmis reprezentanții clubului clujean în privința noului adversar din competiția europeană.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza