Stadionul Cluj Arena, gazda celui mai mare festival de poezie de tip „spoken word” din Europa

by Bianca Baraboi

În perioada 3-6 octombrie 2024, stadionul Cluj Arena devine epicentrul poeziei performative, prin găzduirea celei de-a doua ediții a festivalului Transylvania International Spoken Word, un eveniment cultural internațional, unic în Europa, care marchează Noua Eră a Poeziei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Găzduirea acestui festival, cel mai mare de profil din Europa, e o nouă dovadă a caracterului polivalent al stadionului. Cluj Arena, pe care l-am gândit încă de la început pentru a deservi întreaga comunitate, își dovedește utilitatea zi de zi, în numeroase moduri”.

Cu un line-up impresionant de circa 60 de poeți locali și internaționali, ce vor urca pe scena Sălii multifuncționale a stadionului Cluj Arena, festivalul va promova o nouă formă de artă, prezentată sub forma unui veritabil show de emoție, gânduri & putere, în care poezia se va îmbina armonios cu muzica și arta contemporană.

Festivalul Transylvania International Spoken Word se va desfășura sub forma unui concurs de poezie LIVE, în care fiecare performer va avea la dispoziție aproximativ 20 de minute în care-și va putea prezenta propria interpretare a ceea ce înseamnă Noua Eră a Poeziei. Evenimentul va mai conține workshop-uri de „performance poetic”, paneluri de discuție cu invitații internaționali, ș.a.m.d.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza