U-BT Cluj întâlnește cel mai titrat adversar din grupa EuroCup, Valencia Basket Club

by Christian Suciu

U-BT Cluj primește vizita formației spaniole Valencia Basket Club, la BT Arena, în data de 9 octombrie 2024 de la ora 19:00, în cea de-a treia etapă a BTK EuroCup. Partida va putea fi urmărită în direct pe Prima Sport 1 și pe Primaplay.ro. În pauza meciului, publicul de la BT Arena va putea asista la o reprezentație din partea trupei The Motans.

Campioana Spaniei se află în momentul de față pe prima poziție a grupei din EuroCup, fiind formașia cu cele mai multe puncte înscrise de la începutul competiției europene. Pe banca spaniolilor se află Pedro Martinez, unul dintre cei mai apreciați antrenori din baschetul european, distins cu premiul de antrenorul sezonului atât în Spania, cât și în EuroCup. În cariera sa tehnicianul în vârstă de 63 de ani a mai antrenat la Joventut Badalona, Manresa, Tenerife, Gran Canaria, Baskonia, Sevilla sau Estudiantes.

Lotul ”liliecilor” cuprinde totodată nume sonore din baschetul european precum Stefan Jovic, Matt Costello, Jaime Pradilla sau Semi Ojeleye, cel din urmă înregistrând de-a lungul carierei nu mai puțin de 284 de prezențe în NBA

Viitoarea adversară a ”Studenților” a avut de-a lungul timpului un parcurs formidabil atât pe plan intern, cucerind Campionatul, Cupa și Supercupa Spaniei, cât și pe plan internațional, fiind deținătoarea a 4 titluri de EuroCup, competiție pe care și-a adjudecat-o prima oară în 2003, dar și de alte trei ori între 2014 și 2019. De asemenea, începând din 2014 clubul spaniol și-a înființat și o echipă feminină ce în prezent se bucură de succes pe plan european.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza