Echipamente noi la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru combaterea infecțiilor nosocomiale

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a 32 de echipamente în scopul reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 2,6 milioane de lei finanțarea fiind asigurată printr-un proiect european din PNRR, câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj.

”Echipamentele și aparaturile medicale de înaltă tehnologie sunt indispensabile pentru asigurarea unui act medical de cea mai bună calitate. Avem încredere că noile dotări vor contribui atât la prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și la îmbunătățirea stării de sănătate și salvarea a numeroase vieți.”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj au fost achiziționate o platformă automată pentru procesarea probelor microbiologice, un sistem automat de identificare a microorganismelor bazat pe spectrometru de masă de tip MALDI-TOF, 10 sisteme de purificare și dezinfectare a aerului, 10 aparate de curățare cu abur uscat cu accesorii incluse și 10 sisteme de troliu modular flexibil pentru colectarea și distribuția lenjeriei.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza