U-BT Cluj, în căutarea primei victorii din EuroCup, împotriva lui Veolia Towers din Hamburg

by Christian Suciu

Baschetbaliștii lui U-BT Cluj se deplasează astăzi în Germania la Hamburg înaintea unei noi partide în EuroCup, pe parchetul arenei Edel-optics.de în compania lui Veolia Towers Hamburg, echipă aflată la cea de-a 4-a prezență consecutivă în competiția europeană. Partida va începe mâine de la ora 20:30 și va putea fi urmărită în direct pe Prima Sport 3 precum și Primaplay.ro.

Viitoarea adversară a ”Studenților” este o prezență constantă în grupele EuroCup în ultimele sezoane, competiție în care a evoluat prima oară în 2021. Gruparea din Hamburg a fost fondată de legendarul baschetbalist german Pascal Roeller în 2013 și a ajuns pe prima scenă a baschetului german în 2019 urmând ca peste un an compania ”Veolia”, cel mai mare distribuitor de apă din lume listat la bursă, să devină principalul sponsor al echipei din Hamburg.

Arena ”turnurilor” poartă numele de Edel-optics.de și are o capacitate de 3400 de spectatori. Pe banca nemților se află tânărul Benka Barloschky (36 de ani) ce le-a mai pregătit în carieră pe Vfl Stade și SC Rist Wedeldin țara sa natală iar din lotul acestora se remarcă Keondre Kennedy, Jaizec Lottie și Brae Ivey, toți trei de origine americană și cu prezențe în campionate de top ale Europei.

Înaintea confruntării ambele formații au până în momentul de față un parcurs modest în EuroCup, fără victorie după primele trei meciuri, U-BT Cluj aflându-se pe locul 8 în grupă pe când formația din Hamburg se clasează pe ultimul loc al grupei, cu cele mai multe puncte primite de la începutul sezonului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza