Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Miron Ionescu” din Cluj Napoca, premiat cu Steagul Verde pentru activitatea educațională și implicarea în campanii de educație ecologică

by Christian Suciu

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Miron Ionescu” din Cluj-Napoca a participat la Seminarul Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) din București în urma căruia instituția din subordinea Consiliului Județean Cluj a fost premiat cu trofeul Eco-Școala și cu cel de-al 7-lea Steag Verde, acordat pentru activitatea sa educațională și eforturile depuse în protejarea mediului înconjurător.

Acest moment marchează recunoașterea eforturilor neîncetate ale elevilor, cadrelor didactice și părinților în implementarea programului Eco-Școala. Activitățile desfășurate de-a lungul timpului — de la reciclarea responsabilă, la amenajarea unor spații verzi și până la implicarea în campanii de educație ecologică — au fost elementele-cheie care au condus la obținerea acestui prestigios steag.

”Ceremonia de decernare a constituit un prilej de bucurie și mândrie pentru întreaga comunitate școlară, simbolizând o recompensă pentru dedicarea constantă și colaborarea armonioasă dintre elevi, profesori și parteneri locali. Steagul Verde precum și Trofeul Eco-Școala, oferite în prezența reprezentanților CCDG și a altor instituții participante la eveniment, reprezintă nu doar un premiu, ci și o responsabilitate de a continua acest drum spre un viitor mai sustenabil.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ,,Miron Ionescu” a demonstrat că educația ecologică poate avea un impact profund asupra elevilor, încurajându-i să adopte obiceiuri prietenoase cu mediul și să devină cetățeni activi în protejarea naturii. Obținerea celui de-al 7-lea steag verde consolidează statutul instituției drept un exemplu de bune practici în educația pentru mediu.”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

În cadrul festivității de premiere un moment special a fost dedicat elevului Elekeș Denis din clasa a VI-a C, care s-a remarcat prin contribuțiile sale deosebite la activitățile ecologice ale școlii. El a demonstrat o implicare exemplară în toate inițiativele de protecție a mediului, devenind un adevărat ambasador al valorilor sustenabilității.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza