România U21-Elveția U21, meci decisiv pentru calificarea la Euro 2025!

by Christian Suciu

Selecționata de tineret a României pregătită de Daniel Pancu întâlnește Elveția astăzi de la ora 19:00 pe Stadionul Giulești într-un meci care poate garanta prezența tricolorilor la Campionatul European de Fotbal U21 din 2025. ”Tricolorii mici” au nevoie de victorie pentru a fi sigur de calificare dar se pot califica și printr-un rezultat de egalitate.

Înaintea confruntării directe România conduce grupa cu 19 puncte iar Elveția se află pe locul doi la un singur punct distanță în timp ce locul 3 Finlanda are 17 puncte adunate și se poate califica dacă o învinge pe Muntenegru, ultima clasată din grupă. Singurul scenariu prin care România nu s-ar califica ar fi o înfrângere în fața Elveției și o victorie a Finlandei cu Muntenegru, prin care ”Tricolorii” coboară cu 2 poziții în clasament.

În etapa trecută, trupa lui Pancu s-a impus într-un mod spectaculos împotriva Muntenegrului la scorul de 6-2 într-o partidă în care atacantul CFR-ului, Louis Munteanu, a reușit hattrick-ul pe când adversara de astăzi a României a remizat pe teren propriu cu Finlanda, la scorul de 1-1.

În actualul lot al reprezentativei U21 a României se regăsesc trei jucători de la echipele clujene și anume atacanții Louis Munteanu și Vladislav Blănuță de la CFR Cluj, respectiv Universitatea Cluj, dar și mijlocașul Robert Silaghi de la Universitatea Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza