Reprezentativa U21 a României, calificată la Campionatul European din 2025 după 3-1 cu Elveția. Daniel Pancu:” A fost cireașa de pe tort. Am meritat să câștigăm grupa”

by Christian Suciu

Selecționata U21 a naționalei României a reușit cea de-a patra calificare consecutivă la Campionatul European de fotbal U21 după ce a învins reprezentativa similară a Elveției cu scorul de 3-1, pe Stadionul Giulești, în ultima etapă a preliminariilor. ”Tricolorii mici” au câștigat grupa cu 22 de puncte în timp ce elvețienii au ratat calificarea după ce Finlanda i-a depășit în clasament printr-o victorie în fața Muntenegrului.

Selecționerul echipei de tineret, Daniel Pancu, a trăit cu emoții calificarea în tribunele din Giulești după ce a fost eliminat de arbitrul olandez Nagtegaal la doar 28 de minute de la startul partidei. Acesta a pătruns amenințător în teren la o fază în care Louis Munteanu a fost faultat dur de către un jucător elvețian pentru a cere eliminarea acestuia pentru imprudența comisă.

Primul gol în confruntarea de pe Giulești i-a aparținut lui Ianis Stoica, găsit excelent în careu de atacantul CFR-ului, Louis Munteanu iar la scurt timp același Ianis Stoica a majorat avantajul ”tricolorilor” după o fază extraordinară în flancul stâng creată de Octavian Popescu și Louis Munteanu, ce au scos din joc mai muți apărători printr-o combinație inedită de pase.

În repriza secundă oaspeții au reușit să găsească drumul spre poarta lui Răzvan Sava prin apărătorul Albin Hajdari (65′), ce a finalizat excelent cu capul o centrare primită de la Alvyn Sanches dar la nici un minut de la gol România a punctat din nou ducând scorul la 3-1 după un corner în urma căruia apărătorul central Umit Akdag a înscris primul său gol pentru reprezentativa de tineret. După marcarea golului, tricolorii au schimbat liniile în atac iar de pe bancă au intrat Mihnea Rădulescu, Marius Corbu și mijlocașul Universității Cluj, Robert Silaghi în locul obosiților Stoica, Popescu și Rareș Ilie.

Partida a mai oferit ocazii de a înscrie de ambele părți însă niciuna din formații nu a mai marcat până la fluierul final, meciul încheindu-se cu victoria selecționatei lui Daniel Pancu, ce a sărbătorit calificarea obținută alături de jucătorii săi și de cei peste 9000 de suporteri veniți să-i încurajeze pe ”tricolorii mici„ pe tribunele din Giulești.

”A fost exact cum ne așteptam. Ultimul meci, cel mai greu, cel mai important. Jocul cu Elveţia a fost cireașa de pe tort. Am meritat să câștigăm această grupă. 

Fotbalul îți întoarce nereuşitele. Eu am ratat nişte calificări cu echipa naţională şi, uşor, uşor încep să mi se întoarcă din postura de selecţioner. Sper să fie doar prima realizare de genul acesta şi fotbalul să-mi ofere satisfacţii pe care nu le-am avut ca jucător.

Toate lumea a fost ”on fire”. Chiar evit să mai fac remarci individuale. Doar în Finlanda am fost cumva… sunt jucători cu mare personalitate. 

Louis Munteanu e un jucător care este, încă, puţin întârziat. În mod normal ar fi trebuit să fie la prima echipă, din punctul meu de vedere. Dar cred că de acum încolo va dispărea de la noi, nu ştiu ce planuri are nea Mircea.  Sunt momente minunate, pe care le merităm. Să ne bucurăm. De mâine începem să pregătim EURO 2025. Vă spun de pe acum că obiectivele mele sunt îndrăzneţe şi mari. Nu doar ieşirea din grupe.”, a declarat Selecționerul reprezentativei U21, Daniel Pancu, în urma victoriei ce a adus calificarea la EURO 2025.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza