Concertul de ”Luminație”, organizat la Cimitirul Central pentru al 10-lea an consecutiv, în data de 1 noiembrie.

by Christian Suciu

”Ziua Morților” va fi comemorată pentru al 10-lea an consecutiv la Cluj-Napoca prin concertul de la Cimitirul Central ”Házsongárd” din Cluj-Napoca. Tema centrală a evenimentului din acest an este Requiem (Missa pro defunctis) de Luigi Cherubini, interpretată de corul și orchestra Claudiopolis, formate din 28 de coriști și 32 de instrumentiști, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu. Accesul publicului este gratuit.

Spectacolul muzical-simfonic va fi întregit de vocile artiștilor Diana Rad (soprană), Denisa Iamandi (mezzosoprană), Teodor Malanca (tenor) și Mădălin Claudiu Băban (bas-bariton), precum și de o coregrafie elegantă semnată de Vlad Sebastian și interpretată de un grup de balerini talentați. Evenimentul devenit deja tradițional în comunitatea clujeană a fost organizat pentru prima oară în 2015 în scopul de a oferi publicului un moment de comemorare și reflecție pentru persoanele dragi trecute în neființă.

Coregrafia și regia spectacolului sunt asigurate de Vlad Sebastian și Ina Hudea, iar proiectul este coordonat de arhitectul Daniela Maier, fondatoarea Scenei Urbane, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza