U-BT Cluj, duel în EuroCup contra lui Hapoel Ierusalim. Meciul se va juca pe teren neutru, în Bulgaria

by Christian Suciu

U-BT Cluj va juca în deplasare următoarea partidă din EuroCup împotriva formației israeliene Hapoel Ierusalim pe Arena Samokov din Bulgaria din pricina conflictului din Orientul Mijlociu. Partida va avea loc pe data de 23 octombrie 2024, de la ora 19:30 și va putea fi urmărită pe Prima Sport 3.

Adversara ”Studenților”, Hapoel Ierusalim este o echipă de tradiție în baschetul israelian având în palmares 6 Cupe ale Israelului, 8 Cupe ale Ligii și 2 titluri de campioană pe plan intern. De asemenea, în visteria israelienilor se numără și un trofeu al Cupei ULEB, competiție câștigată în sezonul 2003/2004 după ce au învins-o în finală pe Real Madrid.

Pe banca lui Hapoel se află Yonatan Alon (42 de ani) ce a mai activat ca antrenor secund la Maccabi Ashdod sau Hapoel Holon iar printre cei mai cunoscuți jucători din lotul următoarei adversare a clujenilor se numără Chris Johnson (34 de ani), fost component al unor formații din NBA precum Boston Celtics, Memphis Grizzlies sau Philadelphia 76ersda, precum și internaționalul israelian Yovel Zoosman (26 de ani) ce a jucat în Euroligă la Maccabi Tel Aviv.

Totodată, în actualul lot al studenților se numără și doi foști jucători ai lui Hapoel și anume Zach Hankins și Mareks Mejeris ce au evoluat pentru israelieni între 2022 și 2023.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza