Sunt ușor înecăcioase și dure la mestecat, dar extrem de gustoase. Din acest motiv, gutuile sunt vedete în acest sezon, chiar dacă nu le consumăm ca atare. Ne putem bucura de bogăția de arome, vitamine și minerale și în dulcețuri sau compoturi, și ne fac bine, în special, la digestie.
Gutuia este un fruct cunoscut de-a lungul secolelor în Roma și Grecia Antică, fiind servit ca un simbol al iubirii și fertilității. În zilele noastre consumul regulat de gutui asigură un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, deoarece fructele conțin minerale precum calciu, fosfor, magneziu, zinc, dar și vitaminele A, B și C. Află cum putem să le consumăm și care sunt beneficiile acestora, din următorul material video.
Pentru mai multe sfaturi despre o viață sănătoasă, vă invităm să urmăriți Sănătate cu Stil cu Luciana Indre, în fiecare sâmbătă de la ora 11, pe Prima Tv!