Proiectul ”Apă în Apuseni” privind alimentarea cu apă a zonei montane a Clujului, pe jumătate finalizat la un an după începerea lucrărilor

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a analizat împreună cu conducerea Companiei de Apă Someș, stadiul proiectului ”Apă în Apuseni” ce prevede alimentarea cu apă potabilă a zonei de munte a județului Cluj. Conform acestei analize, la doar 12 luni de la semnarea contractului de execuție a lucrărilor au fost realizați 27 de km din rețeaua de 52 km prevăzută în contract.

Au fost, astfel, montați până în prezent 4,490 km de conducte de apă în localitatea Sâncraiu, 13,305 km în satele Dealu Negru, Văleni și Călățele Pădure din comuna Călățele, 4,660 km în localitatea Râșca și 4,545 km în localitatea Beliș.

”Lucrările prevăzute în cadrul acestui important proiect de investiții, la care țin foarte mult, sunt în grafic, fiind deja executată peste jumătate din extinderea rețelei de apă în zona de munte. În prezent se lucrează la căminele de vane din localitatea Beliș. Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă și timpul friguros, neprielnic lucrărilor de excavații și muncii în exterior, Compania de Apă se va axa pe partea de elaborare a proiectelor tehnice pentru construirea celor 12 rezervoare și stații de pompare prevăzute prin proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Valoarea totală a investiției se ridică la  23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Proiectul ”Apă în Apuseni” prevede extinderea rețelei de apă din sursa orașului Huedin către comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș. Investiția va aduce un plus de bunăstare și confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni. De asemenea, va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni, dar și a zonelor limitrofe.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza