„Samariteanul Milostiv, Doctorul cel Mare Care coboară la Crăciun printre noi, are pentru noi o iubire absolută”, transmite Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Cujului, Maramureșului și Sălajului, în Pastorala de Crăciun.
„Neamul omenesc este un șir nesfârșit de bolnavi care așteaptă tămăduirea. Pe pământ, un doctor îl cercetează pe un bolnav un an, doi, o viață întreagă dacă se poate, însă Hristos, Doctorul cel Mare, îl tratează pe bolnav de-a pururi.”
„Mântuitorul Iisus Hristos, care îl iubește nemărginit, va face lucrul acesta. În El totul e iubire”, subliniază Înaltpreasfinția Sa.
„Cea mai sugestivă prezentare a lucrurilor mântuitoare ne-o face Domnul Iisus Hristos în pilda Samarineanului milostiv”, scrie Mitropolitul Clujului.
„Ați înțeles că Ierusalimul reprezintă Raiul și Ierihonul iadul. Calea de la Ierusalim la Ierihon este imaginea istoriei universale. Omul căzut între tâlhari este chipul umanității.”
„Casa de oaspeți în care Domnul Hristos își face lucrarea este Biserica. Cu Sfintele Taine ne tămăduiește de rănile pricinuite de păcat. Prin Cuvântul Său ne ajută să înțelegem lucrurile. Pe bună dreptate, Simion Mehedinți spune că un popor ca și orice om în parte, atâta prețuiește, cât a înțeles din Evanghelie și cât poate să urmeze învățăturii lui Iisus”, adaugă Părintele Mitropolit Andrei.
„Sunt multe locurile din Scriptură care ni-L prezintă pe Domnul Hristos ca Doctorul cel Mare. Sunt multe minunile pe care continuă să le facă cu cei bolnavi până la sfârșitul veacurilor.”
„Și chiar în situațiile numai de El știute, când unora nu li se împlinesc cererile, suferința este dusă mai ușor cu ajutorul Lui”, mai subliniază Înaltpreasfinția Sa.
Anul 2024 a fost declarat Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți.
sursa: Basilica.ro