A doua zi de Crăciun. Ce este interzis să faci de Soborul Maicii Domnului

by Oana Spiru

În cea de a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, în fiecare an, creștinii din întreaga țară sărbătoresc Soborul Maicii Domnului. Această sărbătoare mare din calendarul ortodox este încărcată cu nenumărate tradiții, dar și obiceiuri.
Soborul Maicii Domnului este sărbătorit în fiecare an pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun și prevede nenumărate tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respectă cu sfințenie, pentru a avea norocul în anul care urmează.

Soborul Macii Domnului este unul din cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Fecioare Maria și totodată una dintre cele mai vechi sărbători în cinstea Fecioarei Maria, care datează încă din secolul al V-lea.

Această sărbătoare a devenit model de sărbătoare și pentru alți sfinți precum Soborul Sfinților Ioachim și Ana, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul sau Soborul Sfinților Arhangheli. Se spune că adunarea cerească are loc pe 26 decembrie cu adunarea pământească în jurul Maicii Domnului pentru a cinsti sfințenia Sa.

Datinile creștine spun că de Soborul Maicii Domnului, nașii trebuie neapărat să-și facă timp pentru a merge în vizită la fini, iar persoanele care nu respectă această regulă nu vor avea parte de tot ce își doresc în anul 2022.

Mai exact, în cea de a doua zi de Crăciun, vizitele sunt cele mai importante. Astfel, atât rudele îndepărtate, cât și cele prin alianță trebuie să se strângă laolaltă și să petreacă împreună momente frumoase și liniștite.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza