Asociația Smart Health Cluster România, fondată în februarie 2020 prin efortul unei coaliții la nivel național, având ca scop identificarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor de tehnologie a informației pentru eficientizarea rapidă a sistemului de sănătate din România, își continuă acțiunile dedicate inovării în domeniul sănătății și anunță un eveniment de referință pentru sectorul medical din țara noastră.
În perioada 7-11 octombrie 2024 Cluj-Napoca va fi gazda unor întâlniri de afaceri itinerante între reprezentanți ai unor companii de renume din domeniul tehnologiei medicale din România, Germania și Republica Moldova. Participanții germani vor avea oportunitatea de a interacționa direct cu instituții spitalicești, companii locale din domeniul medical și alte organizații interesate din România și Republica Moldova.
Inițiativa acestui proiect apartine SBS Systems for Business Solutions GmbH (SBS Germania), o organizație germană de referință în domeniul soluțiilor de afaceri și consultanței strategice. Proiectul este susținut financiar de Ministerul Federal German al Economiei și Acțiunii Climatice (BMWK), care și-a propus să stimuleze exporturile companiilor germane de profil în Europa de Est.
”Evenimentul ce va avea loc în luna octombrie a acestui an se subscrie perfect scopurilor clusterului nostru, urmând a facilita schimbul de informații și soluții avansate între participanți și oferind oportunități concrete pentru dezvoltarea de noi colaborări de afaceri bazate pe promovarea tehnologiilor de vârf din domeniul sănătății. Suntem dedicați îmbunătățirii sistemului de sănătate prin integrarea celor mai recente inovații și soluții tehnologice și suntem încrezători că acest proiect va avea un impact semnificativ asupra industriei medicale din regiune,” a declarat ec. dr. ing. Mihai Talpos, Președinte al Asociației Smart Health Cluster (SHC România).
Călătoria de afaceri se va desfășura în perioada 7–11 octombrie 2024 în Cluj-Napoca, București și Chișinău și constă în organizarea mai multor activități care includ prezentări ale celor mai noi tehnologii medicale și soluții e-health, întâlniri de networking pentru stabilirea de colaborări profesionale între reprezentanții germani și potențiali parteneri din România și Republica Moldova, precum și vizite la instituții medicale și centre de cercetare de prestigiu din Cluj-Napoca, București și Chișinău, pentru a explora infrastructura și inovațiile locale din domeniul sănătății.
„Companiile germane din industria sănătății sunt recunoscute nu doar pentru eficiența lor excepțională, ci și pentru angajamentul față de standarde înalte de calitate, fiabilitate și sustenabilitate. În ultimii ani, companiile și instituțiile din România și Republica Moldova s-au dovedit a fi parteneri valoroși. Acestea sunt condiții excelente pentru o colaborare de succes. Din acest motiv, le doresc tuturor participanților întâlniri reușite, schimburi de idei inspirate și, mai presus de toate, perspective valoroase”, a precizat Stefanie Zenk, Director Adjunct HEALTH MADE IN GERMANY.
Participarea la evenimente este gratuită, fiind integral finanțată de Ministerul Federal German al Economiei și Acțiunii Climatice (BMWK). Totuși, numărul de locuri este limitat, astfel că instituțiile românești și cele din Republica Moldova interesate sunt invitate să se înregistreze din timp, completând formularul prezent pe website-ul dedicat evenimentului.
Asociația Smart Health Cluster (SHC România) reunește experți din diverse domenii pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare care să eficientizeze serviciile medicale. Printre membrii Asociației Smart Health Cluster se numără: Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” – Cluj-Napoca; Școala Informală de IT; Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor – Cluj-Napoca; Asociația pentru Promovarea Tehnologiei și Industriei Creative – Iași; Asociația Profesioniștilor IT Basarabeni; Alianța Națională Pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice -Cluj-Napoca; Clusterul Presei și al Creatorilor de Conținut – Hunedoara; Europäisches Projekt Entwicklungs Zentrum – Gratz, companii IT: HyperMedia – Cluj-Napoca; InteGreat – Cluj-Napoca; Amid Net – Craiova; Disted – București; Quartz Matrix – Iași etc., și, nu în ultimul rând, firmele de consultanta pentru atragerea de fonduri: B&S Training and Consulting – București și Envium – Cluj-Napoca.