Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Cluj-Napoca a mai făcut un pas spre implementare. Centura metropolitană și drumurile de legătură au primit avizul de mediu, a anunțat Primăria Cluj-Napoca.
„CNAIR și MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA în calitate de titulari, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei și emiterii Avizului de mediu pentru „PUZ STUDIU DE FEZABILITATE”: – ETAPA I – DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35–CENTURA METROPOLITANĂ – ETAPA II – DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35 – DRUMURI DE LEGĂTURĂ”, din cadrul proiectului general DRUM TRANSREGIO FELEAC TR 35 pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca; comuna Florești: satele Florești și Luna de Sus; comuna Gilău: sat Gilău; comuna Baciu: satele Baciu, Suceagu și Popești; comuna Apahida: satele Apahida, Sânnicoară și Subcoastă; comuna Feleacu: sat Feleacu; comuna Căpușu Mare: sat Căpușu Mare, județul Cluj. Avizul de mediu nr.1/30.12.2020 poate fi consultat pe site-ul APM Cluj, www.apmcj.anpm.ro la secțiunea Reglementări”, se arată pe pagina de internet a primăriei clujene.
Proiectul centurii metropolitane prevede construirea unor drumuri noi cu cel puțin 4 benzi sau lărgirea drumului deja existent. În prima etapă ar urma să fie realizați 65 de km de centură și drumuri de legătură; în a doua etapă ar urma să fie realizate conexiunile cu comunele învecinate municipiului Cluj-Napoca (Florești și Apahida).
Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele- Apahida. Investiţia în acest proiect va depăşi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.